Veliko oči slovenske nogometne javnosti je danes uprtih v pisarne Nk Radomlje, kjer je na šesti julijski dan zaznati veliko dogajanja.


Mlinarji so dopoldne ostali brez svojega drugega najučinkovitejšega nogometaša minule sezone, ki sliši na ime Tomislav Mrkonjić, še bolj poznan pa je po svojem vzdevku “Zmijavački Messi”. Čeprav je bil Mrkonjić član Radomelj le nekaj mesecev, je v Sloveniji pustil odličen vtis. Osem zadetkov na 16 odigranih tekmah je statistika, ki mu je prinesla prestop na Nizozemsko, natančneje v tamkašnjega drugoligaša Zwolle. Gre za enega najprepoznavnejših klubov v deželi tulipanov, ki pa je v zadnji sezoni sicer izpadel iz elitne nizozemske Eredivisie. Pri novopečenem nizozemskem drugoligašu so Radomljam v zameno za Mrkonjića nakazali tudi ustrezno odškodnino, ki je upravo rumeno-črnih več kot le zadovoljila.

Le nekaj ur po uspešni prodaji 28-letnega napadalca iz hrvaškega naselja Zmijavci, so v Radomljah že našli ustrezno nadomestitev zanj. Moštvo Nermina Bašića je okrepil 24-letni Leon Sever, ki ga bržkone ni potrebno posebej podrobno predstavljati. Rojeni Izolan je na slovenski prvoligaški sceni debitiral v dresu Tabor Sežane, v zadnji sezoni pa je bil član ljubljanskega Brava. Za oba omenjena kluba je med slovensko elito zbral 84 nastopov in temu dodal še 8 zadetkov. Mlinarjem zanj ni bilo potrebno odšteti odškodnine, saj je pogodbo z Bravom pred dnevi sporazumno prekinil.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koper je prebudil Kotnika, priznanje za igralca kroga ponovno roma na Primorsko

Drugič v tej sezoni je igralec kroga v Prvi ligi Telemach postal Andrej Kotnik. Ob visoki …