Ljubljanska Olimpija bo v sobotnem večernem terminu gostila celjske Grofe. V uvodnem krogu spomladanskega dela so oboji slavili zmago, v nasprotnikova vrata so dosegli po štiri zadetke. 


Ljubljančani so že v Krškem izkoristili remi vodilnega moštva in se Mariborčanom približali na sedem točk zaostanka. Na Stadionu Matije Gubca so dosegli štiri zadetke, dvakrat je bil uspešen Goran Brkić, med strelce sta se vpisala tudi Lupeta in Asmir Suljić. Trener Ljubljančanov Robert Pevnik je z zmago, uspešno pričel z vodenjem aktualnih prvakov. Ob številnih odsotnostih je ponudil priložnost tudi otroku Olimpije, mladincu Adamu Jakupoviču. V Stožicah jih tokrat čaka morda nekoliko težje delo, a Celjani Olimpije niso premagali na zadnjih 14-ih srečanjih. “Statistično gledano imamo boljši izkupiček, a dvoboji v Stožicah proti Celju so bili vedno težki. Priprave na dvoboj so temu primerne, posvečamo se temu, da še dodatno dvignemo kakovost, dinamiko, agresivnost in koncentracijo tako v zaključku napada kot v odločilnih trenutkih v obrambi. Celjani so močni nasprotniki, a mi moramo prevzeti vlogo favorita. Moramo biti pravi, agresivni, napadalni, iti v tekmo maksimalni, čim prej doseči gol in narediti čim manj napak v izgradnji igre,” je lov na novo zmago napovedal Pevnik.

Varovanci Dušana Kosiča so na prvem srečanju na svoji zelenici po preobratu ugnali Goričane. Z zmago so potrdili peto mesto na lestvici in se Aluminiju, ki je mesto višje, približali na vsega točko zaostanka. Odlično predstavo je znova prikazal Rudi Požeg Vancaš, ki si je z dvema zadetkoma, prislužil nagrado za najboljšega nogometaša 20. kroga Prva liga Telekom Slovenije. Da jih v Ljubljani čaka vse prej kot lahko delo, se zaveda tudi Kosič: “Vemo, kakšen je naš razpored. Na vsaki tekmi želimo dati svoj maksimum, tako smo dogovorjeni tudi v slačilnici. Ne želimo biti pod pritiskom, nekaj napovedovati in si domišljati, da smo več, kot smo. Vselej želimo dati maksimum in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo.”

Na zadnjih dveh medsebojnih srečanjih so ljubitelji nogometa videli po štiri zadetke. Lahko tudi tokrat pričakujemo zajetno število zadetkov?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…