Pred reprezentančnim odmorom bosta moči v Kranju merila domači Triglav in ljubljanska Olimpija. Ljubljančani si lahko z zmago v Kranju znova zagotovijo prvo mesto na lestvici in tako izkoristijo včerajšnji remi med Mariborom in Muro.


Kranjčani so na zadnjih dveh tekmah uspeli iztržiti štiri točke in tako so vsaj nekoliko ublažili niz porazov. Najprej so doma ugnali do tedaj vodilni Aluminij, nato pa remizirali pri zadnjeuvrščenem Rudarju. Triglavani so v lanski sezoni po epskem preobratu ugnali Olimpijo in jim s tem porazom nekako preprečili nadaljnji boj za obrambo naslova. Zadnja medsebojna dvoboja v Stožicah sta pripadla zeleno-belim, obakrat so slavili z rezultatom 4:2. Prvoligaš iz Kranja trenutno zaseda deveto mesto, vendar za Bravom, Taborom in Domžalami zaostaja vsega tri točke in Kranjčanom gotovo ne bo manjkalo motiva za novo zmago nad Olimpijo.

Nogometaši Olimpije na gostovanje v Kranj prihajajo po porazu na večnem derbiju ter tako omogočili aktualnim prvakom, da se točkovno izenačijo na prvenstveni lestvici. Novo priložnost za  samostojni skok na vrh imajo že danes, šteje pa jim zgolj zmaga. “Na vsak način moramo dobiti to tekmo. Spoštujemo Triglav in pričakujem težko tekmo. Potrebujemo svojo igro, veliko golov, všečno igro in to bomo poskušali narediti v Kranju, da bo izgledalo tako, kot je treba,” je lov na tri točke napovedal trener zeleno-belih, Safet Hadžić. Kljub veliki točkovni razliki med Olimpijo in Triglavom, se najboljši strelec Ljubljančanov Ante Vukušić zaveda, da nobena zmaga ne bo podarjena: “Vemo, da bo težko, saj se Triglav bori za obstanek in bo šlo na nož. Vse ekipe so zelo motivirane proti Olimpiji in Mariboru, pričakujem, da bo tako tudi v Kranju. To bo pomembna tekma in tja gremo po zmago.” Hadžić bo znova lahko računal na Mackyja Bagnacka, ki pa naj bi sedaj imel nekaj težav s poškodbo.

Triglav bi se z zmago znova nekoliko oddaljil s samega dna lestvice, medtem ko bi Olimpija po porazu le nekoliko ublažila rane in se znova zavihtela na vrh prvenstvene lestvice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…