Nogometaši Gorice so v domačem športnem parku v derbiju 35. kroga ugnali ljubljansko Olimpijo. Kljub terenski premoči Ljubljančanov so domači z zadetkom Osujija v 20. minuti uspeli zadržati vse nalete gostov in se uvrstiti v kvalifikacije evropske lige.


Gorica je v derbiju kroga v napeti tekmi premagala Olimpijo, se z Ljubljančani izenačila na lestvici in si po spodrsljaju Celja zagotovila igranje v kvalifikacijah evropske lige. V primeru enakega števila točk bo sezono zaradi boljšega izkupička v medsebojnih srečanjih sklenila pred Olimpijo. Gostje so kaj hitro prevzeli pobudo in domačine potisnili na svojo polovico, da so se branili. Benko je imel že v prvi minuti tekme prvo polpriložnost, a je preslabo streljal. Goričanom ni šlo na roko, tudi dejstvo, da se je že v otvoritvi tekme poškodoval Škarabot, tako da je moral Srebrnič hitro opraviti prvo menjavo. Za domače je prvi zapretil Kapić, ko je prestregel žogo, a je bil strel preveč mehak. Domači so po začetni pobudi Olimpije malce zadihali, v 20. minuti pa tudi zadeli. Goričani so prestregli žogo, ki jo je na desni strani sprejel Žigon, podal v sredino, kjer osamljenemu Osujiju ni bilo težko zadeti za navdušenje med domačimi navijači. Že čez tri minute so zmaji izpeljali hiter protinapad, ki ga je s strelom zaključil Jurčević, po odbitku od domačega branilca pa je žoga za las zletela mimo gola. Gorica je imela zadnjo priložnost v prvem polčasu preko Žigona, ki je iz prostega strela meril čez gol. Pred koncem polčasa je za goste z roba kazenskega prostora zapretil še bivši Goričan Eleke, ki pa je meril čez gol in ostalo je pri minimalnem vodstvu Goričanov.

Drugi polčas se je začel s še večjo pobudo gostov, a so Primorci prvi nalet odbili, tako da smo prvo resnejšo priložnost v nadaljevanju videli v 65. minuti, ko je po kotu iz obrata streljal Bajrić, a ni bil dovolj natančen. Sinje-modri so v drugem polčasu več ali manj poizkušali s protinapadi, tako je imel v 71. minuti priložnost Filipović, a je po samostojni akciji z roba kazenskega prostora streljal mimo desne vratnice. Do konca tekme so gostje stopnjevali pritisk na domača vrata. Najprej je po predložku Klinarja poizkušal Abass, a ni bil natančen. Prosti strel Benka je za las meril mimo desne vratnice, najlepšo priložnost pa so gostje zapravili v 86. minuti. Domači kapetan Jogan je podrl hitrega Boatenga, glavni sodnik je nekaj časa okleval, nato pa pokazal na enajstmetrovko. Do žoge je stopil gostujoči vezist Miškić, ki je meril v levi kot, a se je z odlično obrambo izkazal Sorčan in žogo s pomočjo prečnika ubranil. V zaključku je z razdalje poizkušal prav Miškić, a se je še enkrat izkazal Sorčan in končalo se je pri minimalni zmagi Goričanov, ki so si zagotovili želeno evropsko vstopnico.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok Fakin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…