[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=792]

V predzadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije so nogometaši Celja, ki so obračun končali z le desetimi igralci v polju po drugem rumenem kartonu Matica Žitka, v Kranju premagali ekipo Triglava. Edini zadetek je prispeval napadalec Benjamin Verbič. Ker pa je tudi Krka, tekmec Triglava za obstanek, v Velenju doživela poraz, zato bo odločitev o tem, kdo bo izpadel iz lige, znana prihodnjo nedeljo na Portovalu.


Pred začetkom tekme je navijaška skupina Small Faces Luki Majcnu izročila priznanje za najboljšega nogometaša Triglava v letošnji sezoni. Kranjski Triglav je v temnordečih dresih v želji po obstanku srečanje v Kranju začel podjetno in na začetku ni manjkalo veliko, pa bi Ajdin Redžić, ki je že v prvi minuti nevarno zapretil po podajo iz kota, domačo ekipo povedel v vodstvo, toda celjski vratar Mujčinović je bil na mestu. nato so se po dobrih osemnajstih minutah prebudili tudi Celjani, po kotu v 21. minuti je Blaž Vrhovec streljal čez gol. Malo zatem je lep prosti strel izvedel Vlado Šmit, a je za las zgrešil cilj. V nadaljevanju je ritem igre padel, tako da so gledalci spremljali bolj ali manj igro med kazenskima prostoroma brez pravih zaključkov. Ob koncu polčasa so Celjani zaigrali bolj kombinatorno in v 41. minuti je Benjamin Verbič z zadetkom poskrbel, da so gostje šli na odmor z minimalno prednostjo.

V 2. polčasu so Kranjčani iskali izenačenje predvsem po kotih, a Redžić ni imel sreče. Na drugi strani se je Celjanom odpiralo  vse več priložnosti iz protinapadov. Domači strateg Siniša Brkić je potek igre želel spremeniti z menjavami, toda domačim, ki so si želeli pozitivnega rezultata, še naprej nikakor ni steklo v napadu. V 77. minuti je Verbič, ki se je v gneči sam znašel pred kranjskim vratarjem, imel sijajno priložnost za povišanje vodstva, vendar je odlično posredoval Curanović. V zadnjih minutah so Celjani zaradi drugega rumenega kartona izgubili Matica Žitka. Triglav je pritisnil, a kljub napadom in nekaterim strelom Alena Krcića, Aleša Poplatnika, ki je v sodnikovem podaljšku stresel prečko, in Vlada Šmita se mreža Celja ni zatresla, tako da so se zmage veselili gosti, ki se domov vračajo s tremi točkami.

Domači poraz za Triglav, ki ni uspel ponoviti odlične predstave proti Olimpiji, ni usoden, saj je izgubila tudi Krka, zato bo o devetem mestu odločala medsebojna nedeljska tekma v Novem mestu, Celjani pa bodo gostovali v Novi Gorici, kjer bodo samo v primeru zmage in ob morebitnem spodrsljaju Olimpije poskušali ujeti končno sedmo mesto.

Foto: Žiga Zupan

Foto: Srećko Simović

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…