[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=130]

Nogometaši Celja so šele v 90. minuti strli odpor Kranjčanov. Zadel je rezervist Andraž Žurej in tri točke tako ostajajo doma, Triglav pa še vedno čaka na prvo zmago.


Začetek obračuna je pripadel Celjanom, ki so začeli s pobudo že od prve sekunde. Varovanci trenerja Miloša Rusa so pritisnili proti vratom gostov  in sprožili nekaj strelov, ki so bili nenatančni. V 12. minuti pa izjemna priložnost za domače. Mladi napadalec Gregor Bajde se je sam znašel pred vratarjem Žanom Pelkom, ki pa je strel ubranil. Naslednjo priložnost za zadetek so Celjani zapravili v 26. minuti, ko je Žagar Knez poslal lep predložek do Čadikovskega, ki pa se v kazenskem prostoru ni najbolje zašel. Čez dve minuti pa prva priložnost za goste iz Kranja, ko je strel Tilna Klemenčiča je izvrstno ubranil vratar Matic Kotnik in žogo poslal v kot. Sledila sta poskusa Blaža Vrhovca in Dragana Čadikovskega, ki pa sta žogo poslala mimo vrat. Potem je eden izmed branilcev Triglava blokiral nevaren strel Korošca. Za konec pa je s strelom pokusil še Tadej Žagar Knez. Celjsko moštvo je bilo v 1. polčasu boljši tekmec, toda žoga nikakor ni našla poti v mrežo.

Trener Miloš Rus je na začetku 2. polčasa opravil prvo menjavo. V slačilnici je pustil Gregorja Bajdeta, v igro pa poslal Benjamina Verbiča. Tudi v nadaljevanju so bili domači boljši, toda še vedno jim ni uspelo doseči vodilnega zadetka. Najprej je s strelom poskusil Miha Zajc, vendar je bil njegov poskus premalo natančen, da bi resneje ogrozil vrata. Potem je sledil nevaren poizkus Dragana Čadikovskega iz roba kazenskega prostora, a je žoga zletela mimo vrat. Triglav je šele sredi 2. polčasa počasi vzpostavil ravnotežje na zelenici. Najprej je z velike razdalje streljal Uroš Palibrk, sledil pa je še nenatančen strel kapetana Jalna Pokorna. V 81. minuti pa lepa priložnost za celjskega kapetana Sebastjana Gobca. Vrhovec je podal do Gobca, ki je z več kot 30 metrov za dober meter zgrešil desno vratnico. Nekaj minut pred koncem so Kranjčani pričeli z zavlačevanjem, zaradi tega sta bila z rumenim kartonom kaznovana Milan Džajić in Bernard Stjepanović. V sodnikovem podaljšku pa je Andraž Žurej izkoristil podaja Žagarja Kneza in poskrbel, da tri točke zasluženo ostajajo doma.

Zaslužena zmaga Celjanov, saj so bili celo tekmo boljši tekmec. Tekmo je v sodnikovem podaljšku odločil rezervist Andraž Žurej. Z današnjo zmago, drugo v tej sezoni, so se na lestvici Prve lige Telekom Slovenije povzpeli na 8. mesto. Na zadnjem mestu pa brez zmage in eno samo točko ostaja Triglav, zato trenerja Kosića čaka še veliko dela. Prvo zmago bodo iskali doma, ko bodo v nedeljo gostili novomeško Krko, Celjani pa dan prej čaka zahtevno gostovanje v Novo Gorico.

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…