Aluminij je dober teden dni pred začetkom nove sezone izkoristil za dve pripravljalni preizkušnji. Kidričani so se včeraj ob 18. uri pomerili proti Rogaški, dve uri kasneje je nasprotnik bil Fužinar.


V taboru rdeče-belih so se odločili za dvojni program tekem, na katerih so želeli dati priložnost večini nogometašem, ki so trenutno na razpolago glavnemu trenerju Slobodanu Gruborju. Prva nasprotnika Aluminija v tem pripravljalnem obdobju sta bila nižjeligaša, in sicer ekipa Rogaške iz 3. SNL ter Fužinar iz 2. SNL.

Na prvem dvoboju proti Rogaški so Kidričani slavili z minimalnih 1:0 ter upravičili vlogo favoritov. Nekoliko drugače je bilo na večernem dvoboju, ko je nasproti Štajercev stal ambiciozni drugoligaš iz Koroške. Fužinar je dvoboj proti prvoligašu dobil z rezultatom 2:3, kar je, kljub kombinirani postavi domačinov, dobra popotnica za Ravenčane pred začetkom letošnje sezone.

Od omenjene trojice klubov bodo z uradnimi tekmami prvi začeli nogometaši Fužinarja, ki bodo sezono v 2. SNL odprli 12. avgusta, ko bodo na svojem stadionu gostili ekipo Brd. Dan kasneje bo na teren stopil Aluminij, ki ga čaka težko gostovanje v Ljudskem vrtu. Rogaška bo lov na vrnitev med drugoligaše v tej sezoni začela šele 22. avgusta, ko jo čaka gostovanje pri Dobrovcah.

ALUMINIJ – ROGAŠKA 1:0

ALUMINIJ – FUŽINAR 2:3
Strelci: Fasvald, Florjanc, Potokar

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…