Počasi že pričenjamo z odštevanjem zadnjih ur do povratnega obračuna tretjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Mariborčani bodo srečanje v Larnaki začeli z zadetkom prednosti, a so v taboru vijoličastih že nekajkrat poudarili, da na sredozemskem otoku ne bodo zgolj branili prednosti.


Mariborčani bi si v primeru napredovanja zagotovili vsaj četrto zaporedno igranje v skupinskem delu Evropske lige, a jih do tega dosežka loči še najmanj 90 minut obračuna z izraelskim prvakom, na kar opozarja tudi športni direktor Zlatko Zahović, ki je v izjavi za klubsko spletno stran povedal, da bo dodatni dan bivanja in vadbe na Cipru, vijoličastim le koristil. Kot že zapisano, bodo vijoličasti povratni obračun pričeli z dodatno zalogo, a 43-letni Mariborčan poudarja, da bi zadetek v izraelski mreži predstavljal dodatno olajšanje: “Lahko govorim o psihološkem vidiku, taktične zadeve so v domeni trenerja. S psihološkega stališča se fantje morajo zavedati, da igrajo za ogromen vložek. In se zavedajo. Rezultat 1:0 je rezultat, ki smo si ga želeli. Pomeni dobro izhodišče, a še ne odločilnega. V prvi tekmi smo dosegli namen, v povratni moramo iskati gol, ga zabiti. Potem bi bilo vse lažje.”

Moštvo Maccabi ja na prvi tekmi ni prikazalo najboljše predstave, za kar so bili v veliki meri z odlično taktično predstavo zaslužni tudi varovanci trenerja Šimundže. Zahović, ki je v aktivni nogometni karieri odigral nešteto pomembnih obračunov, na povratni tekmi pričakujejo drugačnega nasprotnika: Ne smemo pozabiti, da gre za odlično ekipo, ki še ima kar nekaj rezerv v igri. V torek pričakujem njihovo drugačno podobo, ne z žogami za hrbet naše obrambe, ampak z drugimi rešitvami. Ob tem pa tudi z nekaj spremembami v ekipi. Najbrž bo od prve minute krenil Prica, visoki napadalec 16-metrskega prostora in bo priprava nekoliko drugačna.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…