Mariborčani so v deseti tekmi letošnje sezone, po dveh remijih in sedmih zmagah, morali orožje prvič položiti na tla. Na celjski zelenici vijoličastim, kljub številnim priložnostim, v zaključku akcij ni uspevalo kaj prida, zato je bil poraz z ofenzivno usmerjenimi Celjani praktično neizbežen. V bran svojemu moštvu je po tekmi stopil tudi Zlatko Zahović.


Športni direktor kluba z Ljudskega vrta je s svojimi bogatimi izkušnjami po tekmi umiril žogico ter poudaril, da poraz ni tragičen. Po oceni Zahovića je Celjanom uspevalo vse, kar so si zadali, Mariborčanom tokrat pač ne: “Ne bi rekel, da so Celjani imeli več priložnosti, so pa zadeli trikrat. Sem ponosen na ekipo, saj se je borila do zadnjega atoma moči. Preprosto, bil je dan, ko ti ne gre, ko se je prav vse skoraj neverjetno obrnilo v prid Celja, ki jim tudi čestitam. Ampak naši fantje so tekmo oddelali zelo dobro, še posebej v drugem polčasu z igralcem manj. Borili so se, da bi izvedli preobrat, a se ni izšlo. Ob tem ne smemo zanemariti spoznanja, da je bil igralec tekme domači vratar, ki ga je žoga zadevala. Pride takšen dan, glave je potrebno ohraniti mirne, potrebno je razumeti, da lahko imajo tudi naši fantje kdaj slab dan.”

43-letni Mariborčan je dejal, da je poraz, če se je že moral zgoditi, prišel v pravem trenutku: “Poraz, če je že moral biti, je prišel v pravem trenutku, še posebej ob tem, ko se je v javnosti ustvarilo prepričanje, da je Maribor v obračunu s Celticom favorit, kar je daleč od resnice. Celtic je vrhunski klub z bogato tradicijo, ki ima blizu največ lovorik na svetu. Če bomo šli v tekmo ponižno in skromno, imamo velike možnosti. Ne petdeset odstotkov, nekoliko manj, ampak to je za to fazo tekmovanja zelo veliko. Sam sem velik optimist.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…