Mariborčani bodo morali za uvrstitev v elitno druščino evropskih klubov v zadnjem predkrogu tekmovanja izločiti škotskega prvaka Celtica. Uvodne vtise po žrebu sta na tiskovni konferenci razkrila Ante Šimundža in Zlatko Zahović.


“Zavedamo se, da je Celtic velik klub z bogato tradicijo, ki ima za sabo veliko navijačev. Škotski nogomet smo že spoznali, saj smo že nekajkrat igrali s škotskimi nasprotniki. Zasluži si spoštovanje, naša naloga je, da se v miru pripravimo, jih analiziramo in naredimo vse kar je v naši moči, da iztržimo pozitiven rezultat,” je uvodoma dejal strateg vijoličastih Ante Šimundža in nadaljeval, da je v bistvu vseeno koga bi vijoličasti dobili za nasprotnika, saj so bili vsi nasprotniki v bobnu kvalitetni: “Želje so eno, realnost je drugo. Bilokateri od nasprotnikov ima kvaliteto in bi ga morali v dveh tekmah premagati, Celtic je v nadaljevanje prišel po administrativni poti, a to ne pomeni, da bo zaradi tega naloga kaj lažja ali zahtevnejša. Kvaliteta vsakega moštva, ki se je uvrstilo v playoff, je zelo visoka.”

Foto: Jure Banfi
Šimundža: “Celtic je napredoval po administrativni poti, a zato ne bo nič lažje ali težje!” (Foto: Jure Banfi)

“Ugodnega žreba v tej fazi tekmovanja ni. Celtic je eden najbolj tradicionalnih in najstarejših klubov na svetu. Škotski nogomet trenutno resda ni v idealnem stanju, saj Rangersa ni v prvi ligi, kar vpliva tudi na Celtic. Je pa to ekipa s bogato zgodovino in izkušnjami, tako da nam ne bo lahko. S škotskimi klubi imamo že dve zmagi, sicer pa so to tekme, na katerih odločajo malenkosti in tudi nekaj sreče, vendar je Maribor konkurenčen. Realno je, da se bo Celtic postavil v vlogo favorita, a smo trenutno zelo samozavestni,” “ pa je dejal Zlatko Zahović, ki ni mogel iz svoje kože in se v šaljivem tonu dotaknil še zeleno-bele barve dresov: “Barva dresov je dovolj zgovorna, prevlada nad zeleno barvo je pri nas vedno bila in bo.” 

Športni direktor vijoličastih je izključil možnost novih prihodov in kot primer navedel prav Maccabi: “Ni razloga, da bi ekipo okrepili. Mislim, da bi bilo v tem trenutku to tudi neodgovorno, ker je časa premalo, da bi se novinci lahko uigrali. To smo lahko videli že pri Maccabiju, ki se je nekaj dni pred tekmo okrepil z vrhunskimi okrepitvami, a smo jih enostavno nadigrali. Rezultat je bil jasen, nemogoče je, da se neglede na imena tako hitro integrirajo v moštvo.”

Iz švicarskega Nyona pa so sporočili tudi točne termine obeh tekem. Prvi obračun bo v Ljudskem vrtu odigran v sredo, 20. avgusta, odločitev o potniku v skupinski del tekmovanja pa bo znana v torek, 26. avgusta. Obe tekmi bosta na sporedu ob 20:45.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…