Mariborčani so po sobotni odpovedi tekme znova odpotovali v Novo Gorico, ki je bilo preloženo zaradi razmočenega igrišča. Štajerci so imeli priložnost, da po nedeljskem spodrsljaju Olimpije prednost pred rivalom povečajo na že zajetnih šest točk, in ponujeno tudi izkoristili. V napetem in živčnem obračunu, ki je ponudil kar šest zadetkov, so se gostje veselili pomembne zmage.


Prvo priložnost na tekmi je imel že v četrti minuti Vršič, a je prvi asistent prvenstva z velike razdalje meril mimo vrat Sorčana. Bolj aktivno in razigrano so v uvodu srečanja delovali domačini in podjetnejša igra se jim je obrestovala v 14. minuti. Po globinski podaji je v kazenskem prostoru po stiku s Handanovićem padel Osuji in sodnik Balažič je pokazal na belo točko. K žogi je stopil Milan Burgić, meril v spodnji levi kot in poskrbel za vodstvo domačih z 1:0. Domačine zadetek ni zavedel in še naprej so napadali preko bočnih položajev ter bili izjemno nevarni preko Burgića. Po zaostanku so se prebudili tudi gostje, razigrana Vršič in Novaković sta pe pred odhodom na odmor poskrbela za rezultatski preobrat. V 35. minuti je Novaković po hitrem polprotinapadu pred kazenskim prostorom Gorice našel Vršiča, ki je z volej udarcem premagal domačega vratarja Sorčana. Zgolj šest minut kasneje je bil dvojec znova na delu. Novaković je asistiral z glavo, Vršič pa je lepo podajo hladnokrvno poslal v bližnji kot in po zaostanku je sledilo hitro vodstvo. Gostje so bili v začetku srečanja nekoliko nezbrani v napadu, domači so imeli več od igre in skoraj narekovali tempo, toda Mariborčani so hitro kaznovali napake Goričanov.

Goričani so v drugi polčas krenili aktivno, znova je bil nevaren Burgić, ki se je znašel pred gostujočim vratarjem, toda z nesebično podajo zapravil lepo priložnost za izenačenje. Sledila je še druga najstrožja kazen za domače, Balažič je posredovanje Šulerja označil kot igranje z roko in vnovič pokazal na belo točko in znova pošteno razburil mariborsko klop. Še drugič je streljal Burgić, zamenjal kot udarca, a je Handanović prebral namero in s pantersko obrambo preprečil izenačenje. V skladu z nepisanim pravilom pa so kmalu zatem znova udarili Štajerci. Novaković je z novo podajo na drugo vratnico zaposlil Zahovića, ki je žogo potisnil v prazen gol, izkušeni napadalec Maribora pa je v 63. minuti poskrbel za hat-trick asistenc. Neutrudni in srčni Goričani so zgolj deset minut pozneje znižali rezultat na 2:3, za zapravljeno enajstmetrovko se je oddolžil Burgić, ki je gostujočim branilcem s skokom povzročal veliko težav. Domači so imeli v 75. minuti na nogi izenačenje, po lepi kombinaciji je Kapić ostal sam na robu kazenskega prostoru, toda meril nenatančno in brez prave moči, da bi premagal razpoloženega Handanovića. V 85. minuti pa je svoje sposobnosti pokazal Luka Zahović, saj je z mojstrskim sprejemom izigral Jogana in nato s prefinjenim lob udarcem matiral še Sorčana ter znova podvojil vodstvo svoje ekipe. Zahović je tako zapečatil usodo derbija kroga, saj Goričani v zaključnih minutah niso kazali energije kot v večjem delu srečanja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…