Slovenski krilni napadalec Dejan Žigon se je skupaj z bosanskim branilcem Emirjem Hodžurdo pridružul treningom poljske ekipe Korone Kielce, kjer bosta ostala nekaj dni in skušala prepričati strokovni štab omenjenega kluba.


»Oba mlada igralca smo povabili, da se nam pridružita na nekaj treningih in na podlagi videnega bomo pozneje sprejeli odločitev«, je dejal trener Kielca Leszek Ojrzyinski.

zigon1-380px-jurebanfi
V Prvi Ligi sta igrala eden proti drugemu, bosta na Poljskem soigralca? Foto: Gregor Krajnčič

Dejan Žigon, član Gorice, ima 24 let in je bil v letošnji sezoni s petnajstimi zadetki drugi strelec slovenske lige. Skoraj celotno kariero je preživel pri Gorici, le v sezoni 2010/2011 je bil na šestmesečni posoji v NK Bela krajina. Za hitrega nogometaša naj bi se sicer zanimala tudi ljubljanska Olimpija. Žigon je zaradi neizpolnjevanja obveznosti že pred nekaj dni od goriškega kluba zahteval prekinitev pogodbe, v tem primeru bi se seveda na Poljsko preselil brez plačila odškodnine.

Poleg Žigona se na preizkušnji mudi tudi bosanski branilec Emir Hodžurda. Kar 193 cm visoki branilec je spomladanskem delu letošnje sezone igral v ekipi Aluminija iz Kidričevega, kjer je zbral devet ligaških nastopov. Pred tem pa je bil član Bosne Visoko, kjer je odigral enajst srečanj in dosegel en zadetek, sicer pa je otrok sarajevskega Želježničara.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zeljković: Če bomo želeli zmagati, bomo morali nekaj pokazati

Olimpijo danes zvečer čaka zadnja domača tekma v letošnji evropski jeseni. V Stožicah bodo…