Nogometaši Maribora so v večernih urah opravili z uradnim treningom in preizkusili zelenico stadiona Antonis Papadopoulos, ki sprejme nekaj čez devet tisoč gledalcev, a bo jutri več ali manj sameval, a bodo tudi vijoličasti imelo spodbudo s strani najzvestejših pristašev. Zadnja pričakovanja pred jutrišnjim obračunom sta razkrila Ante Šimundža in Željko Filipović.


“Na prvi tekmi je bila postavitev Maccabija takšna, kot smo jo pričakovali. Poznamo jih, njihov slog igre. Vemo, kako se odzvati tudi ob kakšnih novih rešitvah v igri. Najbolj pomembno pa je, da so naši fantje osredotočeni na svoje naloge in na naše zamisli,” je dejal mariborski strateg, ki je svojim varovancem danes dopoldne podal še dodatne informacije o nasprotniku, ki so ga sicer dodobra spoznali že na prvem obračunu v Ljudskem vrtu, ko so vijoličasti do zmage prišli v zadnjih sekundah tekme. Šimundža, ki bo lahko jutri izbiral med vsemi 21 nogometaši, je še enkrat poudaril, da kljub prednosti s prve tekme, moštvo jutri ne bo razmišljalo o branjenju rezultata: “Gol ima ogromno težo, veliko vrednost, zato ne bomo razmišljali o rezultatu in branjenju prednosti. Izhajali bomo iz stabilnosti v obrambi in z ambicioznostjo igrali v fazi napada.”

Z nadrejenim se je strinjal tudi Željko Filipović, ki bo na sredini igrišča predstavljal enega od ventilov za izraelske napade. Visokorasli Ljubljančan je pričakovano napovedal, da brezglavo divjanje po zelenici ne bi prineslo nič dobrega: “Vzdušje je takšno kot pred vsako tekmo, vsi smo zbrani, pripravljeni dati maksimalen prispevek. Glede pomembnosti je tekma primerljiva z lansko proti Apoelu. Vemo, kaj nas čaka, veliko individualne kvalitete na nasprotni strani in potrebujemo popolno zbranost vseh 90 minut. Brezglavo divjanje po igrišču ne pride v poštev. Postavili se bomo po dogovoru. Vemo, da oni morajo zadeti, a tak je tudi naš namen.”

Obračun se bo pričel ob 20. uri po slovenskem času in ga bo v neposrednem prenosu možno spremljati tudi na drugem programu nacionalne televizije. Glavni sodnik srečanja bo 36-letni Šved Martin Strömbergsson, ki je mednarodni sodnik od leta 2011 naprej.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…