V Stožicah bosta moči odmerila ljubljanska Olimpija in velenjski Rudar, oba letošnja dvoboja sta pripadla zeleno-belim. Prvo srečanje v Stožicah se je končalo z visoko zmago domačih, slavili so s 5:0, medtem ko je v Velenju Olimpija slavila z 1:2.


Ljubljančani so v četrtek odigrali prvo srečanje polfinala Pokala Slovenije in zmagali v Kidričevem z 1:2. Tako so aktualni državni in pokalni prvaki nadgradili zmago iz Domžal, v zadnjem odigranem prvenstvem krogu ter izkoristili spodrsljaj Maribora, kateremu so se na vrhu lestvice nekoliko približali. Cilj Olimpije je jasen, štirinajsta zmaga v sezoni: “Poskušali se bomo čim bolj spočiti in zregenerirati. Mogoče bo v ekipi prišlo do kakšne rotacije, o tem pa se bomo odločili v naslednjih dneh, ko bomo videli, kakšno je stanje s poškodbami. Spoštujemo Rudar, toda naš cilj je nadaljevati zmagovalno serijo,” je po zmagi nad Aluminijem dejal trener Ljubljančanov, Robert Pevnik. 

Velenjčani na zadnjih dveh srečanjih niso uspeli slaviti, osvojili so zgolj točko, pred tem pa so vpisali dve minimalni domači zmagi. Aluminij jih je v Kidričevem premagal s 4:0, z Goričani so si po preobratu in vodstvu z 2:1, razdelili po točko. Knapi so v spomladanskem delu precej nevarnejši na domači zelenici, kjer so dvakrat slavili in enkrat remizirali. Na dveh gostovanjih so doživeli visoka poraza, ob dveh doseženih zadetkih, so jih prejeli kar deset. Gostujoči trener Almir Sulejmanović bo po prevzemu klopi Rudarja, lovil svojo prvo zmago.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…