V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v petem krogu, prišli do prve zmage v sezoni. Varovanci Romana Pilipčuka v uvodnih tednih zabijajo le zadetek na srečanje, kar je seveda premalo za uresničitev visokih ambicij, ki jih ne skrivajo v knežjem mestu.

V ta namen so pri Celju v tem poletju izpeljali nekaj kadrovskih sprememb, najbolj odmeven je seveda bil prihod slovenskega reprezentanta Nina Kouterja. Kljub temu je za največ zanimanja javnosti prav gotovo poskrbela saga o prestopu najboljšega strelca minule sezone, Ognjena Mudrinskega, ki je v zadnjem trenutku padel v vodo. Zaradi tega so Celjani ostali brez igralca, za katerega so računali, da bo skrbel za zadetke v nasprotnikovi mreži. Do konca prestopnega roka je še nekaj časa, Štajerci pa očitno še niso vrgli puške v koruzo in nameravajo do 1. septembra še okrepiti napadalni del moštva.

Že kmalu bi naj v svojih vrstah pozdravili starega znanca slovenskih prvoligaških zelenic, nekdanjega igralca Maribora, Brava in Olimpije, ki se je nazadnje mudil na Švedskem. Kot poroča tamkajšnji Expressen je zelo blizu temu, da obleče dres grofov Aljoša Matko, ki je očitno že odigral zadnjo tekmo za Hammarby. Nekdanji član slovenske mlade reprezentance v letošnji sezoni, v skandinavski kraljevini je bilo odigranih že 17. krogov, še sploh ni dobil priložnosti za igro in več kot očitno ni v prvem planu. Dvaindvajsetletnik ima pogodbo s Švedi do sredine leta 2024, toda očitno je ne bo oddelal do konca.

Matko je v slovenskem državnem prvenstvu doslej odigral 80 tekem in zabil 23 zadetkov. V minuli sezoni je igral tako za Maribor, kot tudi za Olimpijo. V vijoličastem dresu je zbral dva nastopa in nato prestopil k Hammarbyju. V drugi polovici sezone se je v domovino vrnil kot posojen nogometaš Olimpije in za zmaje na 15 tekmah enkrat uspel zatresti mrežo nasprotnika.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenec s klopi spremljal premoč angleškega velikana

Včeraj sta se v sklopu Lige Evropa v Londonu srečala veliki Arsenal in pa norveški Bodø/Gl…