Končno je znana podoba Olimpije v pomladanskem delu prvenstva. Največ obotavljanja je bilo glede Roka Kronavetra, saj si je vezist zmajev po neljubih dogodkih z navijači želel odhoda iz prestolnice. Mariborčan je izpustil derbi z Mariborom, ki ga Olimpija izgubila in bo v začetni fazi nadaljevanja prvenstva v vlogi zasledovalca.


Kronaveter kljub napovedim in snubcem ostaja v Olimpiji, saj tudi v izdihljajih prestopnega roka v Rusiji in Kitajski ni našel novega delodajalca. V derbiju se je videlo, da ga soigralci (in tudi navijači) potrebujejo nekoliko bolj, kot si je marsikdo mislil, saj je v prehodu v napad manjkalo ideje. Pogrešali smo tudi strele od daleč, ki krasijo igro Kronavetra. Štajerec je z njim odločil reprezentančni spopad s Slovaški in Olimpijo rešil remija proti Kopru (ter po njem s slavjem ‘utišal’ kritike). Odlični vezist s sposobnostjo kreiranja zna zaigrati že na zelo pomembni tekmi proti Rudarju, Ranko Stojić pa je včeraj za Siol Sportal razkril, da bo skušal Milan Mandarić s sestankom Kronavetra in navijače pripraviti do sprave.

Precej prahu je bilo dvignjenega tudi zaradi Juliusa Wobayja, ki je bil lep čas tudi v suspenzu in z moštvom ni odpotoval na priprave v turški Belek. Sam vzrokov ni znal pojasniti, toda vodstvo kluba je ukrepalo zaradi njegovih ‘katastrofalnih’ rezultatov fizične pripravljenosti ob začetku priprav. Ta teden se je afriški vezist že priključil ekipi, s soigralci tudi treniral in je znova na razpolago trenerju Luki Elsnerju. Manj znan je položaj Andraža Kirma, ki je prav tako treniral z moštvom, odpisana pa sta tudi Marko Vukčević in Đorđe Crnomarković, ki so ga na spletni strani Olimpije že prodali v norveški Haugesund, a srbski branilec na koncu vseeno ni pristal v Skandinaviji, saj naj bi si Norvežani po pisanju Nogomanie premislili zaradi naknadno spremenjenih in previsokih zahtev Ljubljančanov.

Za svojo mesto v začetni enajsterici se v nedeljo ni treba bati Alexandruju Cretuju, ki je bil v Ljudskem vrtu najboljši igralec Olimpije, kljub napaki ob golu Luke Zahovića. Tudi obramba je delovala zelo zbrano ter imela z izjemo prejetega zadetka uspešne intervencije. Nekoliko bolj je zaškripalo v napadalni tretjini igrišča, kjer so se zmaji mučili z organizacijo napada, veliko je bilo ‘soliranja’ ter predvsem premalo sodelovanje. Na zaprto postavitev nasprotnika se bodo morali Ljubljančani pripraviti tudi v bodoče, saj se bo le malokateri tekmec v tekmah z aktualnim prvakom povsem odprl in tvegal hitre protinapade zmajev.

Že nedeljski dvoboj bo lep pokazatelj, kaj je ekipa sposobna narediti na domači zelenici ter kako so z novim tednom napredovali v uigranosti. Napadalci bodo morali izkoriščati svoje priložnosti, saj bodo v naslednjih dveh tekmah na težkih preizkušnjah, novega spodrsljaja pa si ne smejo več privoščiti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…