Pred prvoligaši je zadnji krog v jesenskem delu državnega prvenstva, ki ga bosta danes na stadionu Ob jezeru odprla Rudar in Maribor. Velenjčani so v prejšnjem krogu z 3:1 odpravili Triglav in se točkovno odlepili od dna lestvice, tokrat pa knape čakajo Mariborčani, ki trdno zasedajo vrh lestvice.


Velenjčani pričakujejo štirinajstkratne državne prvake dobro razpoloženi, potem ko so prav na domačem terenu v prejšnjem krogu ugnali Triglavane in imajo sedaj tri točke naskoka pred zadnjim mestom, ki si ga Kranjčani delijo s Krčani. S pomembno zmago je četa Marijana Pušnika prekinila niz dveh zaporednih porazov in vsaj točka proti Mariboru bi za velenjsko moštvo zagotovo pomenila lep zaključek prvega dela sezone, v katerem so knapi imeli nemalo težav. Zadnja ligaška zmaga Rudarja nad Mariborčani je stara že več kot dve leti, knapi so proti vijoličastim nazadnje slavili ob koncu sezone 2015/16, ko so v Ljudskem vrtu vknjižili zmago z 3:2. Od takrat je sledila serija desetih tekem, v katerih so vijoličasti zmagali osemkrat in dvakrat remizirali. V letošnji sezoni sta obe ekipi odigrali že dve medsebojni srečanji, in sicer v prvem krogu, ko je Maribor v Velenju slavil z visokih 5:0 ter nato še v 10. krogu v Velenju, ko so vijoličasti zmagali z 3:0.

Mariborčani prihajajo v Velenje dobro razpoloženi in s serijo štirih zaporednih zmag in gol razliko 14:2, v tem obdobju. V prejšnjem krogu so prednost pred Olimpijo povišali na devet točk in v taboru vijoličastih se zavedajo, da je dvoboj proti Rudarju, posebej ob težavah s katerimi se trenutno ukvarjajo v ljubljanskem taboru, še ena priložnost za povišanje točkovne prednosti pred odhodom na zimski premor. “Tokrat bo še posebej pomembno, da se fantje morajo za to zadnjo tekmo zelo dobro sami pripraviti. Kljub rezultatom, ki smo jih dosegali v zadnjem obdobju, bo bistvenega pomena posamična priprava. Ob spoštljivosti do nasprotnika, ki želi z dna lestvice. Imajo dobro moštvo in te s svojimi značilnostmi hitro lahko ogrozijo. Skušali bomo zadržati dober nivo igre, jasno pa je, da smo zelo motivirani. Želimo končati jesenski del na pravi način, pred dvobojem napoveduje Darko Milanič, ki bo imel nekaj težav s sestavljanjem moštva, saj zaradi suspenza oziroma poškodb ne bo mogel računati na Hotića, Milca, Pihlerja, Šulerja in Vrhovca. Mariborčani so proti knapom v seriji treh zaporednih zmag, v katerih se ponašajo z gol razliko 11:1.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…