[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=501]

Uvod 17. kroga državnega prvenstva je znova pripadel nogometašem Zavrča, ki so na domačem terenu gostili vodilni Koper in po zaslugi Dina Kresingerja, ki je zabil v 41. minuti, slavili z minimalnih 1:0 za nove tri točke. Zavrčani so še enkrat potrdili, da so na svojem stadionu izjemno neugoden tekmec, na devetih domačih srečanjih so zmagali že sedmič in to kljub dejstvu, da so celoten drugi polčas igrali z igralcem manj, saj je v 45. minuti drugi rumeni karton prejel Aleš Čeh. Koprčani so doživeli še peti poraz v sezoni in prav vsi so bili gostujoči.


Dvoboj med prvo in četrto ekipo prvenstva se je po pričakovanjih pričel dokaj previdno in v prvih minutah smo spremljali enakovredno ter taktično igro brez večjih priložnosti na obeh straneh. Kot je bilo za pričakovati so bolj aktivni v uvodnih minutah sicer bili domačini in so si v 10. minuti tudi priigrali prvo priložnost, vendar je strel Matjašića bil premalo nevaren za Nenezića v vratih gostov. Koprski čuvaj mreže je znova bil na delu nekaj minut kasneje, ko je brez težav ubranil še poizkus Kelenca iz daljave. Do prve prave priložnosti na tekmi so po pol ure igre prišli gostje. S strelom je poizkusil  Žibret, vendar je ob tem zadel enega od domačih igralcev in žoga je zletela v kot. Po podaji iz kota je nato v domačem kazenskem prostoru najvišji bil Čovilo in iz petih metrov nameril proti vratom Finka, vendar je domači čuvaj mreže izjemno reagiral in žogo odbil. Nekaj minut kasneje je Kelenc prodiral po sredini in pripravil odlično priložnost za Kresingerja, ki pa je iz roba kazenskega prostora meril preko vrat. Do spremembe izida na semaforju, izkazala se je hrvaška naveza Golubar-Kresinger, je nato vendarle prišlo v zaključku prvega dela. Golubar je žogo prejel na levi strani in z njo prodrl v gostujoč kazenski prostor, sprva mu je ob prodoru Kresinger bil celo v napoto, vendar se je hrvaški napadalec nato pomaknil proti sredini in tam počakal na podajo s strani ter v gneči nato žogo potisnil preko črte. Ko je že kazalo, da bodo domačini rutinirano privedli tekmo h koncu prvega dela, pa je zaradi poizkusa izsilitve najtrožje kazni pri Zavrču drugi rumeni karton prejel Čeh in bil izključen. Glavni sodnik Žganec se je sicer držal svojega kriterija, saj je le tri minute pred tem zaradi simuliranja v nasprotnikovem kazenskem prostoru rumeni karton v gostujoči ekipi prejel Žibret.

V drugem polčasu se je poznalo, da imajo gostje igralca več na terenu, igralo se je predvsem na polovici Zavrča. Lepo priložnost je v deseti minuti nadaljevanja imel Galešić, vendar je njegov strel zletel mimo vrat. Koprčani so sicer imeli več posesti, vendar pa so jih domači igralci z borbeno in požrtvovalno igro onemogočali na okrog 30 metrih od svojih vrat. Zavrčani so se v drugem delu osredotočali predvsem na protinapade in enega takšnih bi skorajda v 64. minuti realiziral Golubar, ki pa je stresel le okvir vrat. V naslednjih dveh minutah sta nato do lepih priložnosti za izenačenje prišla Palčić, ki je zgrešil okvir vrat in Pučko, ki pa je iz neposredne bližine zadel Finka. Deset minut kasneje je do obetavne priložnosti znova prišel Galešić, vendar tudi tokrat ni bil dovolj natančen in njegov strel je znova zletel mimo vrat. V zadnjih desetih minutah so gostje nekoliko popustili in dali dihati domačim, ki so večkrat potegnili žogo v napad in dali svoji obrambi nekaj trenutkov za počitek. V štiriminutnem sodnikovem dodatku so nato gostje znova vse sile preusmerili v napad in v 92. minuti bi skorajda prišli do izenačenja. Dolgo podajo na levo stran je prejel Galešić in žogo v zraku brez oklevanja poslal v sredino kjer je bil Čovilo, ki pa je bil na treh metrih za las prekratek. To je bila tudi zadnja velika priložnost na tekmi, saj Koprčani v zadnjih sekundah niso več resneje ogrozili domačih vrat in so doživeli še peti poraz v sezoni. Težko delo bodo Primorci imeli tudi v naslednjem krogu, ko doma gostijo Rudar iz Velenja, medtem ko bodo nekoliko lažje delo imeli Zavrčani, saj bodo potovali v Ljubljano na noge Olimpiji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…