[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=762]

Nogometaši Zavrča so v Celju nadaljevali serijo dobrih predstav v zadnjih krogih. Po zmagi nad Olimpijo in (pre)visokem porazu proti Mariboru, potem ko so predvsem v prvem polčasu zapravili nekaj lepih priložnosti, so Haložani danes brez težav prišli do visoke zmage na Areni Petrol, ki bi ob malenkost boljši realizaciji lahko bila še višja, saj je domačine dvakrat rešil tudi okvir vrat. Kriza Celjanov se nadaljuje in ob podobnih predstavah bo kaj hitro prednost sedmih točk grofov pred Triglavom in Krko do konca sezone izpuhtela.


Začetek srečanja pred maloštevilnim občinstvom je minil brez večjih priložnosti. Rahlo terensko pobudo so sicer imeli domačini, vendar pa so njihovi streli od daleč za gostujoča vrata bili popolnoma nenevarni. Prvo resno priložnost tako beležimo šele iz 16. minute, ko se je Dugolin iz velike razdalje odločil za strel, ki pa ga je domači čuvaj mreže Kotnik odbil v stranski avt. Tri minute kasneje je s podobno mero na drugi strani poizkusil Verbič, vendar pa je takrat na mestu bil Fink. Pobudo so nato prevzeli gostje, ki so preko Kelenca, Golubarja in Težaka prevzeli nadzor nad sredino igrišča. Petnajst minut pred koncem prvega polčasa so se zasluženo veselili vodstva, potem ko je Kokol izkoristil hudo napako domače obrambe in z roba kazenskega prostora mu ni bilo težko poslati žoge v mrežo. Zavrčani so nadaljevali s podjetnejšo igro in se v 38. minuti veselili povišanja vodstva, uspešen je bil hrvaški napadalec Smrekar, ki je izkoristil lepo podajo razigranega Kelenca. Do konca polčasa so gostje imeli še dve veliki priložnosti. V 41. minuti bi Golubar lahko povišal vodstvo, vendar pa je močan strel hrvaškega vezista končal v prečki. V sodnikovem dodatku prvega dela je okvir vrat še enkrat rešil Kotnika. Iz dobrih 20 metrov je prosti strel izvajal Smrekar, dvignil žogo preko živega zidu, vendar pa je njegov strel zadel le desno vratnico.

Se pa je nekdanji igralec Maribora vendarle veselil novega zadetka takoj na začetku drugega dela, ko je Kelenc z desne strani poslal predložek v kazenski prostor, v katerem je najvišji bil Kokol, ki je žogo nato z glavo poslal v sredino kazenskega prostora, kjer se je v gneči znašel hrvaški napadalec in zabil svoj četrti gol na zadnjih treh tekmah. V naslednjih nekaj minutah so si gostje priigrali še nekaj strelov od daleč, vendar ti niso bili nevarni za domačega vratarja. Igra se je nato popolnoma umirila, Zavrč je pobudo prepustil Celjanom in do konca srečanja rutinirano branil visoko prednost, ki je Celjani niso niti enkrat resneje ogrozili. Bližje novemu zadetku so celo bili gostje, ki bi preko Kelenca v zaključku srečanja skoraj povišali svoje vodstvo, vendar se je v gneči izkazal Kotnik.

Foto: Borut Zalokar

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…