[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=594]

Zavrčani, ki so pred tem krogom bili edino moštvo brez osvojene spomladanske točke, so na domačem terenu gostili Velenjčane in se z njimi razšli z rezultatom 1:1 ter tako prekinili niz štirih zaporednih porazov. Z nekaj sreče in ob kakšni sodniški presoji v domačo korist bi se Haložani morda lahko veselili tudi zmage.


Prvi so na srečanju resno zapretili Velenjčani, in sicer v 4. minuti, ko je strel Podlogarja z glavo zletel tik ob desni vratnici. Po obdobju, ko se je igralo med obema kazenskima prostoroma so po 20. minutah igre do nove priložnosti prišli gostje. Ostro podajo Stjepanovića z desne strani je Fink prestregel in žogo odbil v sredino, kjer se je znašel sam Eterović in takoj ustrelil, vendar pa se je z izjemno obrambo izkazal domači čuvaj mreže in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Nekaj minut kasneje so prvič resneje zapretili tudi domačini, vendar je strel Kokola zletel preko vrat. Zavrč je postajal vedno bolj nevaren in v 32. minuti so domačini kronali rahlo terensko premoč v tem obdobju igre, ko je prvič na tekmah Prve Lige bil uspešen nekdanji napadalec Maribora Smrekar. Akcijo je začel Kelenc in z atraktivnim lobom izven kazenskega prostora želel presenetiti Rozmana, ki je žogo odbil, vendar točno na noge Smrekarja, ki mu nato ni bilo doseči svojega prvenca. Hrvat je bil udeležen tudi v akciji iz 41. minute, ko ga je ob prodoru v gostujočem kazenskem prostoru z drsečim štartom nepravilno zaustavil Klinar, vendar pa je piščalka glavnega sodnika Kajtazovića iz Kranja ostala nema. Pobudo ob koncu polčasa so nato ponovno prevzeli gostje in dve minuti kasneje so Velenjčani zapravili še eno izjemno priložnost. Eterović je izvajal kot iz desne in podal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Firer in z glavo meril v zgornji desni vratarjev kot, vendar pa je Fink ponovno odlično posredoval in žogo z desnico odbil. Pritisk gostov ob koncu polčasa pa se je vendarle obrestoval minuto kasneje. Jahić je preigraval na levi strani, se otresel domačih branilcev in lepo podal v kazenski prostor, kjer je Eterović rutinirano z glavo žogo poslal ob daljši vratnici v mrežo ter dosegel že svoj 13 gol v sezoni, kar ga uvršča na sam vrh lestvice strelcev.

Tudi drugi polčas je potekal ob odprti igri na obeh straneh, vendar za razliko od prvega so v večini primerov nogometaši obeh moštev bili nerazpoloženi in njihovi streli so po pravilu zleteli mimo vrat ali pa so bili lahek plen za oba vratarja. Sredi drugega polčasa bi Kajtazović še drugič na srečanju moral zapiskati najstrožjo kazen v korist domačih, potem ko je Kresinger po dolgi podaji žogo nameril v smeri proti golu, vendar jo je eden od velenjskih branilcev v svojem kazenskem prostoru z visoko dvignjeno roko blokiral na način, da so to videli prav vsi na stadionu, z izjemo sodnikov. Ob zaključku srečanja so bolj napadali domačini, vendar pa niso uspeli doseči zmagovitega zadetka. Tudi v 84. minuti ne, ko je Smrekar po lepi podaji Fučka meril premalo natančno. Najlepšo priložnost v drugem delu so sicer imeli gostje, in sicer v sodnikovem dodatku, ko je Jahić iz velike oddaljenosti izvajal prosti strel in meril tik ob daljši vratnici Finka. Tik pred zadnjim sodnikovim piskom sta za razburjenje na terenu poskrbela še gostujoči vratar Rozman in domači krilni branilec Kokol. Po globoki podaji v kazenski prostor je Rozman skočil na žogo, v istem trenutku pa je na njo nespametno in s podplatom nevarno štartal tudi Kokol in prišlo je do trka obeh igralcev. Po nekaj sekundnem nepotrebnem zvijanju vratarja je ta nenadoma skočil v zrak in nato z domačim igralcem želel še fizično obračunati, vendar je Kajtazović hitro umiril strasti. Gostujočemu vratarju je nato pokazal rumeni karton, domačega branilca pa je z direktnim rdečim kartonom izključil.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…