[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=362]

Zavrčani nadaljujejo s pridnim zbiranjem točk na domačem terenu. Tokrat je padel zadnje uvrščeni Triglav iz Kranja. Domačim sta tri zaslužene točke prinesla Kresinger in Fuček.


Začetek tekme je prinesel raztrgano igro z napakami na obeh straneh. Prvo priložnost na tekmi in s tem tudi zadetek smo dočakali v 11. minuti, ko je Sandi Čeh poslal lep predložek z desne strani, kjer je Kresinger z glavo brez težav matiral nemočnega gostujočega vratarja Pelka. Po zadetku se je nezanimiva igra nadaljevala, tako da vse do zaključka  prvega polčasa akcij ter priložnosti, z izjemo strela Kelenca  v okvir vrat v 20. minuti, nismo videli.  V 41. minuti pa zelo lepa priložnost domačih. Kelenc  je  v kazenskem prostoru neoviran streljal, vendar meril preveč po sredini gola in vratar Pelko je žogo odbil, v nadaljevanju akcije pa so gostje uspeli obraniti. V 43. minuti pa še zadnja priložnost prvega polčasa. Tudi tokrat se je izkazal Pelko, ki je poizkus Golubarja, ki je streljal iz strani, obranil. Polčas se je glede na videno končal z zasluženim vodstvom domačinov, saj si gostje iz Kranja niso pripravili ene same priložnosti.

Drugi polčas je končno prinesel živahnejšo igro.  Nevarneje so začeli domačini, ki so si do 60. minute ustvarili kar nekaj priložnosti, vendar sta Golubar, ki je sprožil dvakrat, ter Kelenc merila nenatančno in gostujočih vrat. V nadaljevanju so se predramili tudi Kranjčani, ki so resneje začeli ogrožati domača vrata. Po uri igre so dočakali izvrstno priložnost, ko se je sam pred vrati Finka znašel Nukić.  Njegov strel je Fink uspel odbiti, a le do Majcna, ki pa je sprožil visoko čez domači gol. Pobuda Kranjčanov je še trajala, vendar jim kaj več kot le nekaj obetavnejših akcij in kombinacij ni uspelo sestaviti. Manjkal je predvsem kakšen strel več. Ko je že vse kazalo, da bo ostalo le pri 1:0, pa je je za navdušenje gledalcev poskrbel Josip Fuček. S pravcatim evrogolom je v 85. minuti zatresel levi zgornji kot vratarja Pelka.  Kljub povišanju vodstva , pa so se domačini morali potruditi, da so dobili nove tri točke. Nezbranost domačih po drugem zadetku, so gostje namreč hitro kaznovali.  Bubanja je v 88. minuti, po hitri akciji, brez težav prišel v domači kazenski prostor, kjer je rutinirano premagal nemočnega vratarja Finka. Po znižanju gostov so domačini le strnili vrste in srečanje brez težav pripeljali k koncu.

Z novo domačo zmago se pravljica v Zavrču nadaljuje. Novopečeni prvoligaš se je po dvanajstem odigranem krogu točkovno izenačil z Mariborom na samem vrhu razpredelnice. V naslednjem krogu bodo uspešno serijo poskušali nadaljevati v Novi Gorici, kranjski Triglav pa doma pričakuje Rudar iz Velenja.

Avtor: Erik Gruškovnjak

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…