[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=604]

Pa so navijači Zavrča le dočakali prvo spomladansko zmago svojih ljubljencev. V hladnem in vetrovnem aprilskem večeru so doma s 3:1 premagali ljubljansko Olimpijo, ki prav tako kot domačini v spomladanskem delu sezone ne blesti. V dokaj zanimivi tekmi, so za Zavrč zadeli Dugolin in dvakrat Smrekar. Za Olimpijo pa je že v prvem polčasu izid na 1:1 izenačil Omladič.


Da mislijo domači nogometaši prekiniti črni niz brez zmage, smo videli že takoj na začetku. Že v 4. minuti srečanja se je izredna priložnost za domače vodstvo ponudila Kresingerju, ki se je znašel sam pred gostujočim vratarjem Šeligo. Slednji se je izkazal in izvrstno obranil strel. Sledila je 9. minuta in v hiter protinapad sta krenila domača napadalca, Kresinger in Smrekar. Po podaji Kresingerja, se je iz oči v oči s Šeligo znašel še Smrekar, vendar je tudi tokrat gostujoči vratar ostal nepremagan. Dve stoodstotni priložnosti in ničelni izkupiček, ob tem domači navijači niso mogli ostati ravnodušni.   Naslednji je pri Zavrču streljal Šafarić, vendar visoko preko gola. Bili smo nekje na sredini prvega polčasa, ko je tudi Olimpija prišla zapretila s prvim strelom. Po strelu Škarabota, je bil domači vratar Fink na mestu. Kmalu nato pa vodstvo domačih. Po prostem strelu Kelenca in predložku v kazenski prostor, ki ga je Šeliga le odbil, je na levi strani kazenskega prostora do žoge prišel Dugolin in z močnim strelom uspel premagati Šeligo. Vodstvo pa ni trajalo dolgo. Le dve minuti zatem, v 26. minuti, je po lepi podaji iz desne strani, iz dobrih 5 metrov po tleh zadel Omladič in izenačil na 1:1. S tem zadetkom se je Olimpija uspela otresti domačega pritiska. V nadaljevanju sta poizkušala, najprej Omladič, in kasneje še Trifković, vendar oba neuspešno. Da so se ob koncu prvega polčasa veselili domači navijači pa sta poskrbela Kelenc , ki je odlično podal, in Smrekar, ki je prav tako odlično realiziral priložnost, ki se mu je ponudila, potem ko se je čisto sam znašel na desni strani kazenskega prostora.

V drugem polčasu je prevzela igro prevzela v svoje noge. Tako smo večino časa gledali igro na obrambni polovici Zavrča. Domači igralci so bili dobro postavljeni in gostje iz Ljubljane si obetavnejše priložnosti niso uspeli priigrati. Potem ko je zaradi poškodbe igro v 51. minuti zapustil še Omladič, je bila gostujoča kreativnost še bolj omejena. Po lepi podaji Trifkovića, visoko pred domača vrata, je Djermanović z glavo streljal mimo gola. V 75. minuti  je Valenčič izvedel samostojni protinapad, po prodoru pa poslal lepo žogo pred domači gol, kjer pa je bil Vukčević prekratek in priložnost za izenačenje je ostala neizkoriščena. V 80. minuti je, zaradi simuliranja v gostujočem kazenskem prostoru, še drugi rumeni karton prejel domači igralec Težak in bil izključen iz igre. Zavrčani so zadnjih deset minut odigrali le z desetimi možmi na igrišču. Tudi to Olimpiji ni pomagalo, da bi izid izenačila. Nasprotno, Zavrč je zadel še enkrat in s tem dokončno odločil zmagovalca. V 89. minuti je, lepo podajo Kurbusa, izkoristil Smrekar in žogo iz bližine, ob levi vratnici poslal v mrežo.

V naslednjem krogu čaka Zavrč še ena domača tekma. V goste prihaja aktualni prvak Maribor, tako da se nam zagotovo obeta izredno zanimiva tekma. Olimpija pa odhaja na novo težko gostovanje, in sicer v Velenje, kjer jih bo pričakal domači Rudar.

Avtor: Erik Gruškovnjak
Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…