Nogometaši Zavrča so včeraj še tretjič to poletje gostovali v hrvaški prestolnici ter se po porazih z Zagrebom in Lokomotivo prvič domov vrnili z zmago.


Haložani so se tokrat pomerili s Hrvatskim Dragovoljcem, ki je po koncu minule sezone izpadel med hrvaške drugoligaše, in ga premagali z 0:3. Varovanci trenerja Željka Orehovca so prevladovali večji del srečanja in si ustvarili nemalo priložnosti. Po petih minutah igre je poizkušal Kelenc, ki se je znašel sam pred domačim vratarjem, a slabo zadel žogo in priložnost je splavala po vodi. Nato je dvakrat zapretil Matjašič, najprej je uspel zatresti mrežo, vendar iz prepovedanega položaja, v 18. minuti pa mu je veselje po strelu s 25 metrov preprečil okvir vrat. Zavrčani so premoč kronali v 20. minuti, ko je Dugolin po levi strani igrišča prodrl v kazenski prostor Dragovoljca in s strelom po tleh zatresel mrežo. V 32. minuti so gostje vodili z 0:2, z bližine je bil natančen Kelenc, ki je postavil izid prvega polčasa. Ob izteku prve polovice tekme so zapretili tudi domačini, a se Ranilović ni pustil premagati. V drugem polčasu je Orehovec v igro poslal sedem rezervistov, Hočevar je poškodovanega Sambolca zamenjal že v zaključku prvega polčasa, prvi pa je znova poizkušal razpoloženi Matjašič. Končni izid srečanja pa je v 70. minuti srečanja postavil novinec Antolek.

Zavrčane zadnja pripravljalna preizkušnja čaka v petek, ko odhajajo k severnim sosedom, v Mönichkirchen, kjer se bodo pomerili s češkim prvoligašem Slovackim.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC 0:3 ZAVRČ
Dugolin (20′), Kelenc (32′), Antolek (70′)
Zavrč: Ranilović, Dugolin, Datković, Sambolec, Kurbus, Šafarić, Matjašič, Težak, Eršek Kelenc, Smrekar. Igrali so še: Kovačić, Fijačko, Benić, Hočevar, Lešnik, Antolek, Kokol, Sršen. Trener: Željko Orehovec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…