V Zavrču so tamkajšnji ljubitelji nogometa doživeli pravi nogometni praznik ob gostovanju splitskega Hajduka. Več kot 1,500 glava množica je še en dokaz, da so “majstori s mora” še vedno veliko ime, ki vsaj za 90 minut ustavi čas v majhni vasici ob slovensko-hrvaški meji. Nazadnje, ko se je v Zavrču zbralo toliko gledalcev je bilo ob gostovanju najtrofejnejšega slovenskega kluba Maribora, v osmini finala lanskega pokala. Današnje razburljivo srečanje se je končalo z rezultatom 1:2 v korist Hrvatov.


Čeprav je bila le prijateljska tekma je ob začetku tekme bilo evidentno, da domačini preveč spoštujejo nekdanje člane jugoslovanske “velike četvorke” in igralci Hajduka so imeli odprto pot do vrat Finka. Na srečo domačinov so bili gostje dvakrat nenatančni. Že v deseti minuti pa prva velika priložnost za domačine. Gostujoči branilec Milić je v kazenskem prostoru zrušil domačega Brlečića in glavni sodnik je pravilno dosodil najstrožjo kazen, ki pa je Kelenc ni izkoristil. Uspešnejši je namreč bil vratar Kalinić, ki je Kelencu sprva ubranil enajstmetrovko, kasneje pa še poizkus po odbiti žogi. Pet minut kasneje je izjemno priložnost imel Kuoassi, ki je že premagal Finka, vendar je na njegovo srečo odlično posredoval Roškar z izbijanjem žoge na golovi črti. Hajduk je nadaljeval z dobro igro in vršil pritisk na nasprotna vrata ter nizal priložnosti, katere pa je uspešno zaustavljala domača obramba, vse do 37. minute, ko so gostje zadeli iz prekinitve. Podajalec je bil Caktaš, strelec z glavo pa Milović (0:1). Tako kot na domači tekmi proti Slaven Belupu je Zavrč tudi tokrat ob koncu prvega polčasa pritisnil in izvedel kar tri zaporedne kote, vendar neuspešno in splitski “bili” so odšli na odmor z zasluženim vodstvom.

Gostje so nadaljevali z boljšo igro tudi v drugem polčasu in še naprej imeli več od igre. Nova priložnost za povišanje vodstva bi morala priti po igranju Brlečića v svojem kazenskem prostoru, vendar Glažar ni zapiskal in označil na belo točko. Je pa do povišanja vodstva prišlo v 71. minuti, ko sta lepo akcijo izpeljala mlada Pašalić in Mujan. Slednji je iz 15 metrov žogo dvignil preko Finka in zabil za 0:2. Nekaj minut kasneje pa enajstmetrovka tudi za Hajduk, ki jo je izvajal Caktaš, vendar je Fink strel ubranil. Zavrč je znova pritisnil ob koncu polčasa. Pet minut pred koncem je Golubar z glavo streljal v daljši kot, vendar je gostujoči vratar bil na mestu. Pritisk Zavrča pa se je izplačal tik pred koncem, ko je že v sodnikovem dodatku z glavo bil uspešen Kokol in zabil častni zadetek za domačine.

ZAVRČ 1:2 HAJDUK SPLIT
Strelci: Kokol (90+1); Milović (37), Mujan (78)

Zavrč: Fink, Sambolec (60 Murko), Roškar, S. Čeh (60 Kouter), Sreš (46 A. Čeh), Kurbus (60 Kokol), Brlečić (74 Kuserbanj), Matjašič (60 Fuček), Kelenc (74 Dugolin), Benko (7 Buzeti), Golubar. Trener: Viktor Trenevski.
Hajduk Split: Kalinić, Milić (67 Elez), Milović, Vršajević Galešić (67 Tomaš), Mujan, Jozinović, Caktaš, Anđelković, Pašalić, Kouassi. Trener: Igor Tudor.

[videos ]http://www.youtube.com/watch?v=5WSS-CBz1kI[/videos]

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez tekme tudi v Celju

Sedemnajsti krog Prve lige Telemach krojijo težavne vremenske razmere. Uvodna tekma med Ro…