[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=104]

Zavrč še naprej nadaljuje z dobrimi predstavami in dokazuje, da med prvoligaško druščino ne bo le obrobni opazovalec dogajanja. Tokrat je moštvo pod taktirko Viktorja Trenevskega zasluženo premagalo velenjski Rudar, ki je večino drugega polčasa igral z igralcem več ter tako prekinilo niz nepremagljivosti knapov, ki se je vlekel štiri kroge. Ob tem so Zavrčani začeli svoj lasten niz, saj niso okusili poraza v zadnjih treh krogih in so zmagali že drugič zapored.


Domačini so hitro povedli potem, ko je Šafarić izjemno izvedel prosti strel z okrog 20 metrov in premagal nemočnega Rozmana. Nato je sledilo nekaj razburjenja na obeh straneh, ko so tako domačini (15.) kot tudi gostje (17.) zahtevali najstrožjo kazen, vendar se piščalka glavnega sodnika Ponisa v obeh primerih ni oglasila. Na razmočenem igrišču, ki nogometašem obeh ekip povzročal nemalo težav, so Velenjčani prvič zapretili šele v 22. minuti, ko je Firer sprožil proti vratom Finka, ki se je izkazal z dobro obrambo ter svoje moštvo obdržal v minimalnem vodstvu. Slab teren je še naprej povzročal veliko težav nogometašem in njegova prva žrtev je v 35. minuti postal Jeseničnik, ki je zaradi poškodbe bil zamenjan. Sedem minut kasneje pa povišanje vodstva domačih z grenkim priokusom. Kresinger je vtekel v prazen prostor in se znašel sam pred Rozmanom in nekako udaril po žogi, ki se je sprva odbila od Rozmana in potem nazaj od hrvaškega napadalca v gol. Ob tem sta domači napadalec in gostujoči vratar tudi močno trčila in tekma je za nekaj minut bila prekinjena, saj je znova morala posredovati zdravniška služba. Oba nogometaša sta bila prisiljena zapustiti igrišče in le upamo lahko, da ni prišlo do kakšne hujše poškodbe, po nekaterih informacijah pa naj bi oba skupila ureznine. Zaradi vseh prekinitev je prvi polčas bil podaljšan za kar sedem minut!

Drugi polčas se je začel s hitro izvedenim protinapadom domačih, ampak zaključek ni bil najboljši, saj je strel Matjašiča bil premalo natančen in je zletel mimo vrat. V ospredje je nato stopil Eterović, ki si je priigral nekaj priložnosti za znižanje vodstva, vendar je Fink vselej bil na pravem mestu in je poizkuse najboljšega strelca lige znal ukrotiti. Novo upanje za pozitiven rezultat so gostje dobili v 58. minuti potem, ko je Kurbus zasluženo prejel drugi rumeni karton in je moral iz igrišča. Igralci Zavrča so se nato pomaknili v obrambo in iniciativo prepustili gostom, ki so si preko Firerja, Črnčiča in Klinarja priigrali nekaj lepih priložnosti. Eno od teh je v 72. minuti izkoristil Črnčič in znižal rezultat na 2:1. Do konca srečanja so Velenjčani vse sile preusmerili v napad, ob tem pa puščali domačinom tudi nekaj prostora za protinapade, vendar se rezultat ni več spreminjal. Zavrčani so tako osvojili vse tri točke in se točkovno izenačili z Velenjčani ter le za točko zaostajajo za Koprčani oziroma za drugim mestom na lestvici. Ravno Koper bo naslednji nasprotnik Zavrča medtem, ko bo Rudar naslednji krog odigral šele 14. septembra.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…