[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=13]

V Kranju se je kljub izjemni vročini, termometer je okoli 18. ure pokazal 35°C, na kranjskem štadionu zbralo lepo število Gledalcev. Zbrali pa ste se tudi obe navijaški skupini, iz Zavrča sta prišla velik avtobus in kombi navijačev, ki sta kar tekmovali med seboj,  kdo bo bolj glasno podprl svoje ljubljence. Domači strateg Dušan Kosić je imel pri sestavi ekipe kar nekaj težav. Izkušeni branilec Lamin Diallo še vedno okreva po poškodbi, Nejc Križaj je bil zaradi rdečega kartona kaznovan z eno tekmo prepovedi, mladi obetavni bočni branilec Klemen Šturm pa se nahaja na preizkušnji pri španskem prvoligašu Villareal. V nasprotnem taboru pa trener Željko Orehovac nima težav s poškodovanimi ali kaznovanimi igralci.


Srečanje tretjega kroga so podjetneje začeli domači nogometaši, toda po nekaj več kot desetih minutah so gostje vzpostavili ravnotežje in celo prevladovali na terenu. S hitro in kombinatorno igro so si priigrali več priložnosti in večkrat poskušali s streli ter ogrožali domačega vratarja. V 34. minuti pa je povedel Zavrč. Nikola Šafarić je izvedel prosti strel, žoga je preletela vse domače branilce, kapetan Zavrč pa je z glavo poslal žogo v mrežo. V 44. minuti bi Zavrč lahko po hudi napaki branilca Edvina Zolića povišal vodstvo, a se je izkazal domači vratar, ki je ubranil nevaren strel Dorisa Kelenca.

Domači trener Dušan Kosić ni bil najbolj zadovoljen z igro svojih varovancev, zato je prvo menjavo opravil pred začetkom 2. polčasu. Na zelenico je poslal izkušenega Bernarda Stjepanovića, ki je zamenjal nevidnega Tilna Mlakarja. Uvod v nadaljevanje je zopet pripadel domačemu Triglavu. lepo priložnost je imel Mustafa Nukić, vendar je žoga šla mimo vrat. V naslednjem napadu so zapretili tudi gostje. Brlečić je lepo podrl po desni strani in podal žogo Jožetu Benku na drugo stran, ki je bil sam pred praznimi vrati, toda podaja ni bila natančna. Tudi kranjski napadalci so nekajkrat ogrožali vrata gostov, vendar so bili njihovi streli nenatančni. V 58. minuti je trener Kosić žele osvežiti napad, zato je opravil drugo menjavo. Po enoletno odsotnosti iz nogometnih igrišč se po težki poškodbi kolena vrača napadalec Ajdin Redžić, ki je zamenjal nerazpoloženega Bubanjo. Le nekaj minut kasneje pa so domači ostali brez igralca. Branilec Tilen Klemenčič je izgubil žogo ter kot zadnji mož podrl Roka Buzetija in prejel rdeči karton. Tudi, če bi domači branilec prejel rumeni karton, bi Kranjčani ostali z desetimi, saj bi omenjeni igralec zaradi dveh prejetih rumenih kartonov moral zapustiti igrišče. Po tem dogodku je igra Triglava razpadla oziroma so gostje  brez večjih težav nadzirali potek srečanje. V 75. minuti pa so so iz prva na videz nenevarne akcije gostje povišali vodstvo. Za strel iz leve strani in okoli 20 metrov se je odločil rezervist Josip Fuček in z natančnim strelom premagal vratarja Žana Pelka. Priložnost za tretji zadetek je imel Doris Kelenc, saj je najprej preigral domačega branilca, nato pa je Žan Pelko obranil dva njegova poizkusa, prvega z nogo in drugega z glavo. V 85. minuti je streljal Josip Golubar, a je zadel vratnico. Čeprav bi že gostje lahko vodili z večjo razliko, so se v naslednji minuti prebudili tudi Kranjčani in znižali zaostanek. Napadalec Mustafa Nukič je prejel žogo na robu kazenskega prostora in jo z levico natančno poslal v mrežo. Zadnji napad na tekmi pa je bil vrhunec srečanja. Gorenjci so poslali predložek v kazenski prostor, žoga se je po spletu naključij odbila do Ajdina Redžića, ki jo je poslal v mrežo, a je glavni sodnik Vinčec zaradi dosojenega prekrška nad vratarjem razveljavil zadetek in nato ob jezi domačih navijačev in igralcev hitro odpiskal konec.

Zavrč, novinec v Prvi ligi, se je z drugo zmago in s šestimi točkami zavihtel na drugo mesto, Triglav pa je bil že drugič poražen na domačem igrišču in s točko ostaja na repu razpredelnice Nove točke bodo skušali iskati na zahtevnem gostovanju v Velenju. Srečanje naj bi se začelo ob 15. uri. Zavrč pa bo v petek doma gostoval “italijansko” Gorico.

Foto: Miran Alijagić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…