V hladnem večeru v ljubljanskih Stožicah smo gledali zelo taktično igro obeh moštev. Haložani so v Ljubljano prišli s ciljem, da tekme ne izgubijo, pri domačih pa se je kljub vsemu opazilo, da so z mislimi deloma že pri sredinem večnem derbiju z Mariborčani.


Olimpija je želela priti do prednosti že v prvem polčasu in tako poskrbeti za mirnejše nadaljevanje, zato so silovito krenili v tekmo. To se jim je obrestovalo že v 10. minuti, ko je lepo globinsko podajo v prazen prostor izkoristil hitronogi Henty in zanesljivo premagal gostujočega čuvaja mreže Petrovića. V nadaljevanju prvega polčasa smo dobili občutek, da so Zavrčani igrali, Olimpija pa zadela. Pri igralcih kluba iz vinorodnega okoliša je manjkala predvsem zadnja podaja, ki bi domačo obrambo hitro pustila na prepihu. V 29. minuti smo videli rekonstrukcijo dogodkov, ki so pripeljali do zadetka zmajev, le da tokrat Nigerijec v napadu Olimpije ni uspel matirati Petrovića.

Drugi polčas je bil, vsaj kar se tiče hitrosti v igri, nadgradnja prvega. Predvsem Haložani so pokazali več želje po zadetku. Gostom je živce kravžljal tudi sodnik Bojan Mertik, ki je prekinil obetavno haloško akcijo za zadetek, potem ko je napad prekinil po petih sekundah zaradi domnevnega prekrška Kelenca nad Mitrovićem. Minuto kasneje pa je še več začudenja izzval z odločitvijo, ko je najprej pokazal na belo točko, potem pa po posvetu s pomočnikom odločitev spremenil in Muminoviću pokazal rumeni karton za simuliranje. Ko so bili domači najmanj nevarni, pa je Miha Zajc pokazal vse svoje mojstrstvo, s prostega strela neubranljivo zadel završko mrežo in snel pajčevino z levega zgornjega kota gostujočih vrat. Olimpija je kljub završkim poizkusom po znižanju prednosti zadržala prednost dveh golov, za nameček pa je Korošec v predzadnji minuti tekme v želji po izbijanju zatresel lastna mrežo, minuto pa je strel Kiša za hrbet lastnega vratarja preusmeril še Mlinar Delamea, a vseeno je ostalo pri zgolj častnem golu za klub iz ene najmanjših slovenskih občin . Olimpija je z zmago dosegla mir v hiši pred sredinim obračunom z Mariborom, Zavrč pa je najverjetneje izgubil vse možnosti, da na koncu sezone osvoji kakšno od mest, ki še vodijo v evropske pokale.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…