Le še nekaj dni nas loči do tekme sezone v slovenskem nogometnem državnem prvenstvu, dvoboja med vodilnimi Mariborčani in ljubljansko Olimpijo, ki ju na lestvici tri kroge pred koncem loči le točka razlike. Razgreto ne bo samo na terenu, ampak tudi na tribunah, saj je že nekaj dni znano, da je stadion razprodan. Tekmo bo spremljalo več kot 12 tisoč gledalcev, od tega jih bo 700 stiskalo pesti za gostujoče moštvo.


Danes so v navijaški skupini Green Dragons postregli z informacijo, da so od Maribora prejeli le 400 kart za gostujoči sektor z organiziranimi navijači, kar bi naj po njihovem mnenju bilo absolutno prenizka številka. “Iz vodstva navijaške skupine Green Dragons sporočamo, da smo za prihajajoči derbi v Ljudskem vrtu prejeli le 400 kart za gostujoče navijače. Navijaška skupina je v preteklosti s strani NK Maribor vedno prejela več kot 600 kart za svoje člane in nečlane in v vodstvu smo zgroženi, da se nam to dogaja ravno pred najbolj pomembno tekmo v zadnjih nekaj letih. Kart bo premalo za vse,” so se v sporočilu za javnost odzvali na svojem uradnem Facebook profilu.

Medtem so se odzvali tudi v taboru vijoličastih, ki ljubljanskim navijačem sporočajo, da je število kart za gostujoče navijače odvisno od dogovora obeh klubov, ter da se jezijo na napačno vodstvo: “Ni potrebe po vznemirjanju strasti v pričakovanju derbija, po odzivu v njihovem zapisu navijaški skupini gostujočega kluba sporočamo, da so jezni na napačno vodstvo.

Za gostujoče navijače smo v Ljudskem vrtu namenili 700 vstopnic (400 na severni in 300 na zahodni tribuni), kar je izraženo v odstotkih glede na kapaciteto stadionov več kot jih našim navijačem omogoči vodstvo ljubljanskega kluba v Stožicah.

Podatek o zadnjem derbiju (31.3.) v Ljubljani: obveščeni smo bili, da bo na voljo 400 vstopnic v sektorju za organizirane gostujoče navijače. Zato ni razloga za neprimerne obtožbe, kajti pravilo o takšnih omejitvah je veljalo tudi ob prejšnjih vijol’čnih gostovanjih, čeprav smo pred vsako tekmo zaprosili vodstvo domačega kluba za večje število vstopnic. Nazadnje smo jih po dodatnih prošnjah za spomladanski derbi dobili še 50 in tako prišli do številke 450.

Ali je 450 v Stožicah enakovredno 400 vstopnicam v Ljudskem vrtu, pa naj vsak presodi sam…”

Naj spomnimo, glede na podatke, ki jih lahko najdemo na spletnih straneh obeh klubov je uradna kapaciteta Ljudskega vrta in Stožic 12.702 oziroma 16.038 sedežev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši na drugi tekmi do remija

Nogometaši Mure so na drugi tekmi turškega dela priprav odigrali pripravljalni obračun pro…