Vijoličasti so generalko pred sredinim uvodnim obračunom Lige prvakov, ko v Ljudskem vrtu gostuje portugalski Sporting, zanesljivo pripeljali v svojo korist. Novomeščani niso bili dostojen tekmec, zmaga pa bi lahko bila izdatnejša, a je nekajkrat odlično posredoval novinec v dolenjskih vratih Tomislav Pelin. Obračun je z dvema zadetkoma že v prvem polčasu odločil Luka Zahović, ki je s petimi zadetki po nepopolnem osmem krogu tudi prvi strelec lige.


Mariborčani so proti golu Krke pritisnili že v uvodnih minutah in si v šesti minuti priigrali prvo priložnost, Zahović je na desni strani kazenskega prostora zaposlil Mejača, ki je preigral enega od čuvajev, nato pa sprožil v daljši kot, a je gostujočega vratarja Pelina, ki je danes debitiral v vratih Krke, rešila desna vratnica. Že dve minuti kasneje je z udarcem zapretil še Tavares, a je bil tokrat Pelin na pravem mestu. V 13. minuti še lepša akcija vijoličastih, Filipović je zaposlil Tavaresa, ki je prodrl po levi strani, nato pa podal pred gol, kjer je z osmih streljal Bohar, a se je Pelin znova izkazal z odlično obrambo. V 19. minuti je z velike razdalje poizkušal še Sallalich, Pelin je žogo odbil, Žižić pa je pred golom zadostno oviral Zahovića, ki ni zmogel žoge spraviti mimo gostujočega vratarja. Že v 22. minuti pa se je mlajši Zahović veselil še četrtega zadetka v letošnji sezoni, Vršič je izvedel kot z desne strani igrišča, na bližnji vratnici se je Zahović odlično znašel ob Periću in Juriću ter z glavo žogo ob bližnji vratnici poslal mimo vratarja Pelina. V 26. minuti je do udarca na bližnji vratnici prišel tudi Filipović, skušal Pelina presenetiti s peto, a je žoga zatresla le zunanji del mreže. V začetku drugega dela polčasa so se opogumili tudi gostje, prvi pa je v 28. minuti strejlal Fuček, a iz razdalje meril mimo desne vratnice. Za goste sta nato neuspešno poizkušala še Welbeck in Kastrevec, v 38. pa je znova udaril Zahović. Po hitrem napadu je po podaji Sallalicha na vrhu kazenskega prostora iz igre najprej vrgel Žižića, nato pa s 15 metrov z lepim strelom zaključil v zgornji levi kot novomeških vrat. To pa je bila tudi zadnje omembe vredna akcija v prvem polčasu, ki je zasluženo pripadel vijoličastim.

Vijolice so tudi v drugi polčas krenile silovito in že v drugi minuti nadaljevanja se je po globinski podaji Vršiča pred golom Krke znašel Zahović, a je Pelin pravočasno stekel iz vrat in mlademu napadalcu precej zožal prostor za strel. Nato pa so pobudo prevzeli Dolenjci, najprej je dvakrat poizkušal Ihbeisheh, najnevarnejši pa je bil poizkus Jurića, ki je v 58. minuti po udarcu iz prostega strela meril tik nad golom. Ob izteku 67. minute je iznajdljivo poizkušal še Bohar, ki je z leve strani kazenskega prostora meril v daljši kot, a je Pelin žogo uspel preusmeriti mimo vratnice. Devet minut zatem je z udarcem z 20 metrov poizkušal še Vršič, meril v levi spodnji kot novomeških vrat, a je Pelin, sicer ne najbolj zanesljivo, žogo znova odbil. V 87. minuti so Mariborčani poizkušali še dvakrat, Mertelj je z 20 metrov streljal preko vrat, precej nevarnejši pa je bil poizkus Arghusa, ki je bil po kotu najvišji pred golom Krke, a je Pelin žogo preusmeril v prečnik. Na nasprotni strani igrišča je minuto kasneje po predložku Rašića z glavo streljal Perić, a se je izkazal Handanović, na nasprotni strani pa je z novo obrambo dobro tekmo potrdil tudi Pelin, ki je poizkus Mendyja odbil za gol.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…