S pripravami na novo sezono so danes pričeli tudi Mariborčani, v Ljudskem vrtu na prvem treningu ni bilo novih obrazov. Manjkala sta le dva, Dare Vršič je zbolel, Aleš Mertelj pa se bo zaradi reprezentančne akcije pripravam priključil v četrtek.


Kot je znano, je vijoličaste po izteku pogodbe zapustil Dejan Mezga, medtem ko Marko Pridigar ostaja v Ljudskem vrtu. V taboru vijoličastih so novince ponavadi predstavili že pred pričetkom priprav, letos temu ni bilo tako, a to ne pomeni, da sprememb ne bo. Športni direktor Zlatko Zahovič je namreč potrdil, da je Agim Ibraimi blizu vrnitve v štajersko prestolnico, o čemer smo sicer danes že pisali: “Kadrovsko gledano je ekipa z eno izjemo skorajda že oblikovana. Danes čakamo na končni odgovor Cagliarija v zvezi z Ibraimijem in pričakujemo pozitivni odgovor, da se Agim se vrača v Maribor. Cagliari je ostal brez predsednika in športnega direktorja, zaradi česar nima kdo odločat, kar je dejavnik v našo prid. Sam sem prepričan, da se bo Agim v četrtek že priključil ekipe. Z njim sem skozi celotno leto veliko komuniciral, v Cagliariju se je odlično počuti, a mi je Agim vselej potožil, da ni nogometa brez polnega juga in Viol, zaradi česar komaj čaka, da se vrne.”

“Ni rečeno, da bo Agim edina okrepitev, razmišljamo še o enem igralcu, ki bi povečal fizično moč na sredini igrišča. NK Maribor nikoli ne dobi izoblikovanega igralca, ni potrebno pričakovati velikega imena, ampak nekoga, ki ga drugi ne vidijo,” je o nadaljevanju prestopnega roka povedal kreator športne politike vijoličastih, ki se je dotaknil tudi evropskih apetitov: “Dokler je klub v finančnem in sponzorskem smislu na istem nivoju, je osnovni cilj šest evropskih tekem. To ni kritika nikomur, a v slovenskem prostoru je potrebno biti realen. Zelo težko je privabiti sponzorje, ki bi bili pripravljeni pomagati slovenskemu športu in NK Mariboru. Kar se tiče osebnih ciljev pa smo seveda zelo ambiciozni, ampak ne smemo biti nerealni, je pa glede na pretekle dosežke jasno, da smo zmožni vsega.”

Zahović pa je tudi tokrat poudaril, da bosta uvodna dva meseca tudi tokrat ključnega pomena: “Za mene je najpomembnejše, da si želimo zmeraj imeti najboljšo ekipo, saj sta uvodna dva meseca, tako v Evropi kot tudi domačem prvenstvu, za klub ključnega pomena.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…