Ni skrivnost, da se je v Mariboru, po odhodu Zlatka Zahovića, v zelo kratkem obdobju podrlo vse kar je Zahović s sodelavci gradil več kot desetletje. Javnost se zelo rada, sploh po velikih razočaranjih sprašuje, kaj bi v tej sitauciji storil Zahović, oziroma kaj bi on že prej naredil drugače, da do tega sploh ne bi prišlo.


V krajšem pogovoru za Ekipo je Zahović povedal marsikaj zanimivega. Med drugim tudi to, da sta pred kratkim govorila s Šulerjem in navijačem ter prebivalcem mesta Maribor poslal jasno sporočilo.

“Stanje ni rožnato, ampak mi navijači znamo stopiti skupaj in pomagati klubu s pozitivno energijo, da se stvar obrne. To je naša dolžnost kot meščanov Maribora. Da ne bo ostalo samo pri besedah. Zame je sezona vedno izgubljena, kadar ne prideš do četrtega kroga evropskih kvalifikacij. Takšen je moj pogled, vendar je obenem dejstvo, da je imel Maribor v dozdajšnjem delu sezone ogromno smole. Žoge, ki so šle ven iz gola, so zavile v našo mrežo, Maribor je kaznovan tako rekoč za vse. Zdi se mi, da vsaka žoga usmerjena proti mreži tam tudi konča. Ali se odbije od nekoga … Bilo je res obilo smole, ki traja že kar nekaj časa. Ko se Mariboru to dogaja, je to posledica negativizma okrog kluba. Zato apeliram na vse navijače: dajmo klubu pomagat s pozitivnim razmišljanjem in podporo,” je pokomentiral trenutno stanje v klubu.

Ne, nisem mu dajal nikakršnih nasvetov. Pogovarjala sva se kot nekdanji športni direktor in nekdanji igralec. Izmenjala sva zgolj nekaj mnenj, ker vem, da mu ni lahko. Vseeno je to Maribor, daleč največja športna institucija v Sloveniji. In kakorkoli se bo na koncu odločil, bo to izzvalo polemike. Ker je to pač Maribor, vedno je bilo tako in tako bo ostalo,” je zaupal, o čem je tekel pogovor s Šulerjem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Murin ključni člen potrjeno odsoten do spomladi

Potem ko si lanskega spomladanskega dela skoraj ni bilo mogoče predstavljati brez Luke Bob…