Dobra dva tedna tedna se na novo sezono pripravljajo tudi nogometaši novomeške Krke, ki jih bo po odhodu Adnana Zildžovića vodil Miloš Rus, ki še sestavlja zasedbo, na katero bo računal na uvodnih tekmi Prve lige Telekom Slovenije.


Kot je znano so novomeško zasedbo že zapustili Josip Marošević, Saša Ranić, Anže Košnik, Dejan Krljanović, Arouna Dang in Mba Obele, zaenkrat pa sta potrjena dva novinca. Že pred uvodnim treningom so Dolenjci predstavili branilca Lamina Dialla, ki je nazadnje branil barve kranjskega Triglava, dres farmacevtov pa bo nosil tudi Josip Fuček, ki je bil v lanski sezoni član Zavrča. 29-letni Hrvat je že na uvodni pripravljalni tekmi, Novomeščani so se v Zrečah pomerili s Slaven Belupom, pokazal, da bo odlična okrepitev za nekoliko prenovljeno novomeško četo, saj je z edinim zadetkom na tekmi obračun obrnil v korist Krke.

“Upam, da bo fantom petkova pripravljalna tekma proti hrvaškemu prvoligašu Slaven Belupu dala tisto pravo sliko, kaj je potrebno narediti za to, da si lahko uspešen v športu. Bili smo dovolj dobri, dovolj disciplinirani, agresivni v igri, hrvaškemu nasprotniku nismo dovolili, da bi si ustvaril kakšno izrazito premoč. Morda smo imeli v vsakem polčasu 10 slabših minut, sicer pa smo bili enakovreden nasprotnik, si ustvarili več priložnosti in zasluženo zmagali. Sem zadovoljen, igralci so se trudili opraviti tisto, kar smo se dogovorili, kar tudi treniramo. Seveda se še pojavljajo napake, a to bomo v naslednjih tednih do začetka prvenstva in potem tudi v samem prvenstvu izboljšali do te mere, da bomo zadovoljili tudi cilje kluba, to pa je, da bi se uvrstili v sredino lestvice,” se je za klubsko spletno stran razgovoril Miloš Rus, ki bo v naslednjih dneh na treningih pogrešal Danijela Rašića, ki si je na enem od treningov poškodoval koleno. 25-letnega bočnega nogometaša po opravljeni artroskopiji, ki se je spomladi dokazal kot pomemben člen novomeške zasedbe, čaka najmanj dvotedenski počitek.

Za Krko sta na petkovem obračunu zaigrala tudi Tomislav Jurić in Martin Šaban, ki sta na preizkušnji. Vezist in napadalec sta zadovoljila okus Miloša Rusa, ki želi, da ostaneta v moštvu, končna beseda pa bo po zapisu na spletni strani kluba pripadla upravi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…