Sproščeni Koprčani, ki so se med tednom uvrstili v finale Pokala Slovenije, tudi v šestem poizkusu v Stožicah niso uspeli premagati Olimpije. Primorci so pod vodstvom trenerja Rodolfa Vanolija znova zaigrali precej obrambno, Ljubljančani pa kljub obetavnemu začetku srečanja v nadaljevanju niso uspeli kronati rahle premoči. Zmaji so bili bližje zmagi, saj so v drugem polčasu stresli tudi okvir vrat in po gostovanju v Novem mestu še drugič zapored srečanje zaključili brez zadetka.


Če je Olimpija po tihem pred tekmo še razmišljala, da bi se vključila v boj za sam vrh lestvice, lahko to misel po tekmi kar opusti, čeprav je bil začetek obračun s Koprom spodbuden. Varovanci Darka Karapetrovića so v dvoboj krenili lačni krvi in odločeni Koprčanom zagreniti nadvse uspešen teden, v katerem so slavili uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja, ki bo 20. maja prav na koprski Bonifiki. Preko Vukčevića, Šporarja in Hentyja so v uvodnih minutah nevarno zapretili, potem pa kot bi nekdo pritisnil na tipko za izklop. V ljubljanski igri je bilo premalo konkretnosti, Matić in Kapun v vezni vrsti pa sta z žogami slabo zalagala svoje napadalce. Nad današnjo predstavo Koprčanov nismo bili prav nič šokirani. Ko se je stari/novi strateg Rodolfo Vanoli vrnil na klop kanarčkov, je zasedba postala dosti bolj kompaktna in bolj “italijanska”. Tudi danes so se vsi igralci postavili za žogo in če se malce pošalimo, parkirali avtobus v svoj kazenski prostor v slogu Joseja Mourinha. Domači igralci so iskali način kako prebiti ta bunker, a so bili občutno preslabi v tej nameri.

Nadaljevanje je bilo še slabše. Zmaji so iz stoženskih garderob pritekli zelo nemotivirani. Občutek je bil takšen, kot da bi bili z mislimi že na sredinem večnem derbiju v Mariboru. Gostje s slovenske Istre pa so tudi v drugem polčasu igrali zelo obrambno, bi pa kaj lahko Rodić zmaje popeljal do treh točk, a je s težke situacije zadel prečko ter tako zamudil priložnost, da bi z zadetkom vsaj malce izboljšal zelo slab obračun. V zadnjih sekundah srečanja velja omeniti še prosti strel rezervista Babića, ki pa je s kakšnih 20 metrov meril mimo leve vratnice koprskih vrat. Olimpija je z novo bledo predstavo zelo daleč od morebitnega igranja v Evropi, čeprav bi lahko v Evropo vodilo tudi četrto mesto, a bodo morali Ljubljančani za uresničitev tega scenarija 20. maja v finalu Pokala Slovenije pesti stiskati za Celjane.

Zmaje, kot smo že zapisali, v sredo čaka gostovanje v Ljudskem vrtu, kanarčki pa se bodo v primorskem obračunu še šestič v letošnji sezoni pomerili z Gorico.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…