Nekdanji slovenski reprezentant Muamer Vugdalić je v dresu izbrane vrste zbral 27 nastopov. Nazadnje je kot trener deloval pri ptujski Dravi, samostojno trenersko pot je opravljal tudi v članski ekipi Radomelj.


“Trenutno sem v Mariboru. Trener Drave sem bil od julija 2019, konec februarja so klub prevzeli Italijani. Želeli so nekatere druge stvari, katerih jaz nisem sprejel in smo prekinili pogodobo,” je za uvod dejal Vugdalić, za portal Reprezentacija.ba

“Osem let sem deloval v mariborski akademiji. Osvojili smo vse, od kadetskega prvenstva, do mladinskega pokala. Z mladinci smo igrali v skupinskem delu Lige prvakov in vpisali eno zmago. Bilo je to odlično obdobje, imeli smo odlično, talentirano ekipo. Najpomembnejše je, da nogometaši iz akademije napredujejo, dobijo priložnost v prvem moštvu in se potem prodajo. Ponosno lahko rečem, da v prvi ekipi Maribora vidim nekaj nogometašev, ki sem jih treniral na akademiji. Dva ali trije so v prvi ekipi Maribora, nekateri pa so v tujini. Tudi v mladinski selekciji Slovenije je veliko nogometašev, ki so trenirali pri meni pri mlajših selekcijah Maribora. Bil sem pomočnik Krunoslavu Jurčiću, ko je bil on glavni trener. Mariborska šola je vrhunska in tukaj je vse jasno. Takratni direktor Zahovič je priskrbel vse, kar smo potrebovali, za to, da pridemo do željenih rezultatov. Glavni cilj je oblikovanje nogometašev preko klubske akademije,” je še dejal nekdanji nogometaš Maribora, Olimpije, Domžal, Interblocka in Bele krajine.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura ostala brez stebra obrambe

Že pred tekmo z Olimpijo to preteklo soboto je navijače črno belih lahko skrbela odsotnost…