Včeraj je kot strela z jasnega udarila novica, da se Miha Zajc vrača v vrste ljubljanske Olimpije. Zmaji so aktivirali odkupno klavzulo v pogodbi mladega Primorca, vodstvo celjskega prvoligaša pa se je lahko zgolj poslovilo od nadarjenega vezista.


Jasno je, da je vrnitev Zajca ‘financiral’ Jan Oblak, ki je s prestopom v madridski Atletico bogato napolnil ljubljansko blagajno. Kot smo uspeli izvedeti, naj bi vrnitev 20-letnega Šempetrčana spadala med najdražje prestope znotraj domačega prvenstva. Zeleno-beli so iz t.i. ‘solidarnostnega sklada’ na račun Oblakovega prestopa prejeli dobrih 400 tisočakov, več ali manj celoten znesek te vsote pa naj bi bil porabljen za prestop Zajca, ki so mu po navedbah našega vira ponudili tudi odlične plačilne pogoje, saj bo v moštvu trenerja Darka Karapetrovića med najbolje plačanimi nogometaši, pred njim naj bi bil po višini prihodkov zgolj Nik Omladič.

Veliko zadovoljstvo ob vrnitvi Zajca je izkazal tudi Mile Ačimović, ki se je pred dnevi vrnil na pozicijo športnega direktorja: “Vrnitev Mihe Zajca je bila moja največja želja tega prestopnega roka. Njegov potencial mi je znan že lep čas in verjamem, da bo Olimpija z njim veliko pridobila. Ne vidim razloga, zakaj ne bi nadaljeval od tam, kjer je končal, ko je odšel v Celje. Prepričan sem, da bo zelo dobro sprejet, saj so ga navijači vzljubili ob prvem stiku z žogo. V sebi ima nekaj, kar krasi najbolj nadarjene nogometaše – pozitivno predrznost in lucidnost.”

Zajc je v dresu zmajev navdušil že ob debiju, ko je v sezoni 2012/13 dvakrat zatresel mrežo Mure, a se je kasneje izkazalo, da je bil to tudi njegov zadnji nastop za Olimpijo. No, vsaj do danes…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…