Štajersko-prekmurski derbi med Mariborom in Muro se je po več letih zatišja v tej sezoni ponovno vrnil na slovenski nogometni zemljevid. Dvoboji obeh klubov so glede na povprečno obiskanost drugi najbolj gledan klubski dogodek pri nas.


V letošnji sezoni sta obe ekipi v prvi ligi odigrali vse medsebojne tekme, zmago v tem dvoboju pa si lahko pripišejo Prekmurci, ki so na štirih dvobojih proti Mariboru ostali neporaženi. Ob treh remijih so črno-beli konec septembra z domačo zmago s 4:1 popolnoma nadigrali 14-kratne državne prvake in vijoličastim prizadejali najtežji poraz v tej sezoni. Nekoliko drugačna zgodba je bila v pokalnem tekmovanju, saj so Mariborčani na domači polfinalni tekmi zmagali z minimalnih 1:0 in prejšnji teden v Murski Soboti dokaj rutinirano izborili napredovanje v finale (1:1).

Še najbolj pa veseli dejstvo o obisku na medsebojnih tekmah. Dvoboje Maribora in Mure si je v tej sezoni namreč skupno ogledalo dobrih 35 tisoč gledalcev, kar znaša 5817 na tekmo. Obe tekmi v polfinalu pokala si je skupaj ogledalo 8500 gledalcev, impresiven pa je predvsem podatek za štiri ligaške dvoboje, ki si jih je po uradnih podatkih ogledalo 26400 gledalcev oziroma kar 6600 na tekmo! Na vseh treh dvobojih Mure in Maribora na Fazaneriji je bilo na tribunah vsaj 5000 gledalcev, kar je bolj ali manj razprodan stadion, medtem ko rekord za to sezono pripada Ljudskemu vrtu, na katerem je dvoboj obeh klubov v 20. krogu spremljalo 10600 gledalcev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…