Pa so prvo zmago v letošnjem koledarskem letu dočakali tudi nogometaši Olimpije, ki so po izjemnem preobratu na kolena spravili večne tekmece Mariborčane. Za veselje ljubljanskih navijačev je poskrbela začetna enajsterica, v kateri ni bilo niti enega Stojićevega ‘varovanca’.


“Delali smo predvsem na psihi. Oprl sem se na psihologijo in skušal v začetno enajsterico postaviti mentalno najbolj stabilne,” so bile po tekmi besede Safeta Hadžića, ki je z zmago v glave aktualnih prvakov nedvomno vlil prepotrebne samozavesti. V oči bode predvsem dejstvo, da začasni strateg Olimpije v začetno enajsterico ni postavil niti enega nogometaša, ki se je zmajem pridružil v pestrem zimskem prestopnem roku.

Na golu je bil Vodišek, ki je že jeseni dostojno zamenjal Vidmar ob njegovi daljši odsotnosti. Obrambi linija je bila po poškodbi Ilića povsem premešana, ob Mitroviću je zaigral borbeni Zarifović in odlično zaustavil Luko Zahovića, na bočnih položajih pa sta zaigrala Denis Klinar in mladi Mario Jurčević. Hadžić je prvič po dolgi odsotnosti v enajsterico vrnil Nika Kapuna, ki je bil svetla točka večera, a je opazno, da mu manjka tekem, družbo pa sta mu delala še Kenan Bajrić in Andraž Kirm. Napadalni trojec so sestavljali Julius Wobay, Blessing Eleke ter kreator preobrata Leon Benko.

Dvoboj z večnim rivalom je torej pričela kar peterica nogometašev, ki je bila pri Ranku Stojiću več ali manj že prečrtana. Mario Jurčević naj bi ob novincu Dinu Štiglecu obsedel na klopi, kar velja tudi za Arisa Zarifovića, medtem ko Stojić za Benka pozimi ni skrival, da ga je želel prodati še prej kot Velikonjo, a je nato zmaje zapustil Primorec, saj so Ljubljančani zanj našli primernega snubca. O zimskem statusu Kirma in Wobayja je bilo v minulih tednih prelitega že precej črnila, saj dvojec z moštvom ni odpotoval na priprave v Turčijo, Wobay pa je bil nekaj časa tudi suspendiran.

Čeprav Olimpija tudi v sredo ni blestela, kar so po tekmi priznali tudi v domačem taboru, je zmaga v prvi polfinalni tekmi z Mariborom dobra popotnica za prekinitev krize, ki je Ljubljančane pahnila iz boja za naslov državnega prvaka. Zmaji so se glede na sestavo enajsterice pokazali v svetli luči, morda bi Hadžić na klopi potreboval zgolj kakšno kakovostnejšo menjavo več.

Stojić, ob njem pa tudi Mandarić, sta ob tem še enkrat dobila potrditev, da je bilo zimsko kadrovanje nekdanjega športnega direktorja s kar devetimi novinci preveč za normalno funkcioniranje ekipe. Tri do štiri ‘preverjene’ okrepitve iz slovenske lige bi bile pozimi verjetno več kot dovolj, drastične spremembe pa so porušile kemijo v ekipi, ki je med novinci res na dnu, kar posredno potrjujejo tudi Hadžićeve besede o psihični stabilnosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…