Po ekspresnem slovesu Maribora iz kvalifikacij za Ligo Evropa, so pri vijoličastih opravili krajši intervju z Blažem Vrhovcem, ki v Mariboru začenja svojo peto zaporedno sezono.


O aktualnem stanju v Mariboru je Ljubljančan povedal naslednje: “Napake moramo spraviti na minimum, predvsem pa izboljšati učinkovitost. Tudi zadnja tekma v Hartbergu je pokazala, da smo v fazi, ko nas vse kaznuje in moramo se čim prej izvleči iz tega stanja.”

Zadnje obdobje pri najtrofejnejšem slovenskem klubu je izjemno težko. Pri Mariboru so izpadli že v prvem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa, prišlo je tudi do menjave trenerja: “Zavedamo se, da je največji del odgovornosti na nas, igralcih. Športni direktor je imel prav, ko je to izpostavil in v slačilnici smo pripravljeni prevzeti svoj del krivde, ki je, pošteno povedano, tudi največji. Vsak pri sebi mora te zadeve sprejeti kot del posla in se osredotočiti na tisto, kar je najpomembnejše. Na svoje naloge. Narediti moramo vse, da se bo krivulja obrnila navzgor in da bomo ob koncu sezone tam, kjer si želimo biti. Imamo ekipo, ki je tega sposobna.”

28-letni nogometaš o prevzemu Maura Camoranesija: “Smo še v fazi spoznavanja glede načina in metod dela. Seveda pa ga poznamo od prej. Je veliko nogometno ime v svetu nogometa, z neprecenljivimi izkušnjami. Veliko je doživel, veliko znanja ima in verjamem, da bo to prenesel v naš skupni projekt, da se bomo dvignili kot moštvo. V slačilnici bomo prispevali svoj delež in verjamem, da je ob trdem delu vseh udeležencev predvsem vprašanje časa, kdaj bo spet naša podoba na igrišču takšna, kot mora biti.”

Naloži več sorodnih novic
  • V Stožicah gostuje Tabor Sežana

    Nogo metaši ljubljanske Olimpije bodo v soboto ob 17.15 odigrali obračun 17. kroga PLTS. V…
  • Aluminij gosti Bravo

    V so boto ob 15. uri se bosta v Kidričevem udarila domači Aluminij in Bravo. Ljubljančani …
  • Celjani po dober vtis v Gorico

    V soboto se bosta na Športnem parku v Novi Gorici pomerila domačin in Celje. Obe ekipi v z…
Naloži več novic od Žiga Rebevšek
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Janjičić z izjemnim strelom spet odrešil Celje (FOTO)

Zadnja tekma 11. kroga v Prvi Ligi Telemach je prinesla obračun med drugouvrščenimi Celjan…