Nedeljski nogometno obarvani dan bosta odprla Ankaran in vodilna Olimpija, srečanje bo odigrano v Novi Gorici, zaradi slabe vremenske napovedi na Koroškem. Ankarančani bodo še četrto domačo tekmo v spomladanskem delu odigrali na Primorskem, z Aluminijem so se pomerili v Ajdovščini, s Triglavom in Domžalami pa v Novi Gorici.


Na petih letošnjih tekmah so varovanci Vlada Badžima enkrat zmagali, dvakrat remizirali in doživeli dva poraza. S petimi osvojenimi točkami in zmago nad konkurenti v boju za obstanek, se je Ankaran Triglavanom približal na vsega točko zaostanka. Domači bodo nastopili nekoliko oslabljeni, saj zaradi kazni ne bosta smela nastopiti  Jan Pahor in Emir Burkić.

Po porazih z Domžalami in Mariborom, bo Olimpija v nadaljevanju sezone še tretji nasprotnik Ankrana, z vrha prvenstvene lestvice. Ljubljančani so odlično odprli nadaljevanje sezone in na vseh petih tekmah vknjižili zmage. Olimpija tako s pridom izkorišča spodrsljaje Maribora, ki ima ob istem številu odigranih tekem, sedem točk manj. Trener zmajev Igor Bišćan ima sladke skrbi, saj se mora ob množici strelsko razpoloženih igralcev odločiti, komu dati priložnost v prvi enajsterici. Obe letošnji medsebojni tekmi so dobili Ljubljančani, v Stožicah so slavili minimalno zmago z 1:0, medtem ko so v Dravogradu slavili z 1:3, odpor Ankarana pa strli šele ob koncu srečanja. Z osemnajsto zmago v sezoni bi Olimpija prvič prišla do dvoštevilčne prednosti pred najbližjim zasledovalcem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …