Maribor je v Lendavi brez večjih težav s 4:1 premagal hrvaškega prvoligaša Slaven Belupo, vseh pet zadetkov pa je padlo že v prvem polčasu.


Zaradi snega so bili državni prvaki prisiljeni odigrati tekmo na igrišču z umetno travo v Lendavi. Mariborčani so tekmo začeli silovito in že po petnajstih minutah vodili s tremi zadetki. V 4. minuti je bil natančen Martin Milec, ko je spretno zaključil spretno akcijo po podaji Tavaresa. Šest minut kasneje je vodstvo Mariborčanov povišal Nusmir Fajić, pet minut kasneje je obrambo gostov kasneje izigral še Damjan Bohar. Gostje iz Hrvaške so uspeli znižati izid v 31. minuti, uspešen je bil Nikola Rak. Piko na i pa je čez tri minute postavil Nusmir Fajić. V drugem polčasu sta oba trenerja posegla po menjavah, tempo igre je padel, zato se rezultat do konca tekme ni spremenil in vijoličasti so se veselili visoke in zanesljive zmage. Gostje iz Koprivnice z rezultatom in sojenjem niso bili preveč zadovoljni, saj naj bi bili v prvem delu oškodovani za enajstmetrovko, v drugem polčasu pa jim je sodnik razveljavil regularni zadetek.

Pred odhodom v Turčijo se bodo Mariborčani pomerili še z madžarskim drugoligašem Ajko. Omenjeni obračun bo na sporedu 30. januarja v okolici pripravljalne baze.

MARIBOR 4:1 SLAVEN BELUPO
Strelci: Milec (4), Fajić (10, 34), Bohar (15); Rak (31)

NK Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Trajkovski, Stojanović, Filipović, Cvijanović, Bohar, Tavares, Fajić. Drugi polčas – od 65. minute: Cotman, Mejač, Vuklišević, Arghus, Viler, Mezga, Mertelj, Dervišević, Črnic, Mendy, Zahovič. Trener: Ante Šimundža.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se v Murski Soboti obeta prodaja velikega talenta?

Kljub slabi formi moštva in nesoglasij znotraj ekipe, se v Murski Soboti vseeno nadejajo p…