Nk Bitnje so ob počastitvi 30-letnice delovanja kluba v soboto pripravili športno prireditev. Športni program se je pričel že ob 12. 30, ko so se z nogometnimi tekmami predstavile vse selekcije NK Bitnje. Ob 18. uri pa je sledil obračun med člani Triglava in Bitenj, ki so ga s sedmimi zadetki dobili gostje iz Kranja.


Začetki nogometne dejavnosti na področju vseh treh Bitenj je prisotna že desetletja, seže že v 60-ta in 70-ta leta. Klub je organizirano pričel delovati šele leta 1983. Na začetku je bila dejavnost vključena v takratni TVD Partizan, v sklopu katerega so bile, različno po krajevnih skupnostih, vključene vse zvrsti športa. Ker je bilo tedaj za ta šport v kraju in okolici veliko zanimanja, je zadeva kmalu prerasla okvire te organizacije, zato se je nogomet ločil in postal samostojen registriran klub. Z leti se je kasneje ukinila tudi državna organizacija TVD Partizan. S sredstvi, ki so bili na razpolago, s prostovoljnim delom velikega števila krajanov, obrtnikov, vodstva kluba in ostalih je bil z leti zgrajen nogometni objekt, kateri je v tem času služil tudi v druge namene, ki so bile v interesu krajanov. Omenjeni klub je vsa leta z svojimi ekipami uspešno vključen v tekmovalni del Medobčinske nogometne zveze Gorenjske. NK Bitnje ima v letošnjem letu  v planu temeljito reorganizacijo, nekaj je bilo na tem že storjenega. V programu je, da se v tekmovanju obdrži članska ekipa, jedro katere bodo domači vzgojeni igralci. Ob tem bodo aktivirali tudi mlajše selekcije, katerim bodo omogočili pogoje in strokovno vodenje. Želijo pa tudi organizirati celo nogometno šolo pod okriljem znanega vrhunskega nogometaša iz slovenskega prostora.

Vrhunec praznovanja v NK Bitnje je bil obračun med člani Triglava in Bitenj. Pri gostih so zopet več priložnosti dobili novinci in igralci, ki so na preizkušnji. Amaterji iz Bitenj so se dobro zoperstavili proti prvoligašu, saj je prvi zadetek za Triglav padel šele v zadnjih minutah prvega polčasa, ko je zadel novinec v moštvu Kranjčanov Mustafa Nukić. Isti igralec je povišal vodstvo gostov po podaji iz kota. V drugem polčasu pa je Triglav prevzel pobudo in v mreži domačih je končalo še 5 zadetkov. Najprej je Perić odvzel žogo, preigral in spravil žogo mimo domačega vratarja v mrežo. Za četrti in peti zadetek na tekmi sta poskrbela Davor Bubanja in Milan Đajić. Nukič je bil uspešen še tretjič in tako je dosegel hat-trick. Končni izid 7:0 pa je postavil Đajič.

Kranjčani bodo zadnjo pripravljalno tekmo odigrali z ruskim prvoligašem Rubin iz Kazana v Avstriji, nato pa bodo v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenija doma pričakali Gorico.

BITNJE 0:7 TRIGLAV
Strelci: Nukič 3x, Džajić 2x, Bubanja, Perić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Timi Max Elšnik tarča Genoe

Kapetan Olimpije, Timi Max Elšnik je bil že pred leti tik pred prestopom v Sampdorio. Eden…