Goričani in Mariborčani so se včeraj pomerili v okviru četrtega kroga Prve lige Telekom Slovenije. Tri točke so ostale v Ljudskem vrtu, že v sredo pa obe ekipi čaka nov medsebojni obračun.


V Novi Gorici bo odigran superpokalni obračun, ki je bil prvotno načrtovan že pred začetkom sezone, a je bil nato prestavljen na 13. avgust. Obračun bo minil brez prisotnosti Viol, saj so slednje na svoji spletni strani najavile bojkot tekme, celotno izjavo si lahko preberete v nadaljevanju članka.

Pri navijaški skupini Viole Maribor smo sprejeli odločitev da se tekme pod nazivom “Superpokal Slovenije 2014”, ne bomo udeležili, z drugo besedo, tekmo med našim Mariborom in Gorico, ki bo to sredo, 13. avgusta, v Novi Gorici bomo bojkotirali. Sistem tekmovanja je razumljiv samo organizatorju, to je NZS, kljub temu, da sta državni prvak in zmagovalec pokala v lanski sezoni bila različna, pa v minulih petih letih, ko je Maribor osvajal dvojno krono, temu ni bilo tako. Udeleženec superpokala je bilo “najuspešnejše” moštvo iz Ljubljane, četudi se je borilo za obstanek. Lovorika namenjena sama sebi in odigrana tekma sredi novega prvenstva v polnem zamahu, navijaške skupine Viole Maribor ne zanima.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…