Nogometaši Kopra so zelo spodbudno opravili z večino jesenskega dela sezone, a kljub odličnim rezultatom varovancev Zorana Zeljkovića, v koprskem prvoligašu ni vse rožnato. Ne le zaradi ponedeljkovega poraza v Ljudskem vrtu, temveč tudi zaradi nezadovoljstva nogometašev znotraj moštva.


Po poročanju Sportklubove spletne strani naj bi se zaiskrilo med glavnim trenerjem Zeljkovićem in nogometašem, ki se je letos znašel na stranskem tiru in praktično ne igra. Govora je o Mitji Vilerju. Slednji je letos zbral le en ligaški nastop, prednost pred njim je namreč vselej dobival Hrvat Karlo Bručić. Poletnega prišleka iz Grčije pa v ponedeljek ni bilo niti v kadru za obračun z vijolicami, zato bi bila edina logična poteza uvrstitev Mitje Vilerja v začetno enajsterico. Strateg Kopra se za to ni odločil in je na položaj odsotnega Hrvata postavil sicer desničarja Mateja Palčiča, kar je Vilerja še dodatno razjezilo. Nekdanji nogometaš Maribora zato ni želel niti odpotovati na gostovanje k svojemu bivšemu delodajalcu, na Bonifiki pa so zaradi te poteze sicer doma vzgojenega nogometaša, reagirali in ga do nadaljnega celo suspendirali.

V vodstvu koprskega kluba vročega dogajanja z začetka tedna sicer niso zanikali, so pa dodali, da so se strasti zdaj menda že umirile. Viler je svojo zadnjo tekmo za kanarčke najverjetneje že odigral, je pa vodstvo kluba svojemu nogometašu pripravljeno ponuditi sodelovanje v drugačni vlogi. V kakšni, za zdaj še ni znano.

Viler je največ naslovov državnega prvaka osvojil z Mariborom (8), a svojega prvega je leta 2010 dvignil ravno v dresu domačega Kopra, za katerega je skupno zbral 168 nastopov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …