Mariborčani so z nekaj težavami le dobili uvodni obračun sezone, Velenjčani so se predvsem v prvem polčasu dobro upirali domači zasedbi in bili nevarni predvsem preko Eterovića, ki je kar nekajkrat nevarno meril proti vratom Handanovića, a se slednji ni pustil premagati. Edini zadetek na srečanju je v 71. minuti srečanja po protinapadu dosegel Viler, ki ga je Šimundža v igro poslal le nekaj minut pred tem. Mariborčane že v sredo čaka povratni obračun drugega kroga kvalifikacij Lige prvakov.


Prvi so zapretili Velenjčani, Klinar je že v uvodni minuti krenil po desni strani, s črte kazenskega prostora je streljal Eterović, a z voleja meril meril preko vrat. Še nevarnejša je bila akcija v 3. minuti, znova je streljal Eterović, Handanović je poizkus Dalmatinca odbil, Črnčič pa je z leve strani kazenskega prostora zadel le zunanji del mreže. Dve minuti zatem so zapretili tudi vijoličasti, Mendy je bil hitrejši od Knezovića, z leve strani kazenskega prostora meril v bližnji kot, a je Rozman odbil v kot, po katerem je Arghus z 12 metrov streljal preko vrat. Knapi so znova zapretili v 11. minuti, ko je Filipović 20 metrov od gola podrl Eterovića, nekaj sekund kasneje pa je s skrajnega desnega konca kazenskega prostora meril še Firer, a je Handanović uspel odbiti. V dinamičnem obračunu v 15. minuti priložnost Maribora, z roba kazenskega prostora je streljal Tavares, a je bil Rozman znova na pravem mestu. Tavares se je v novi priložnosti znašel tri minute kasneje, ko je po diagonalnem strelu meril v desni kot, a zgrešil okvir vrat. Po nekaj minutah mirnejšega nadaljevanja, so v 24. minuti znova udarili gostje, s 16 metrov je silovito sprožil Eterović, a je Handanović preprečil, da bi žoga ob desni vratnici končala v domači mreži. Pet minut zatem priložnost na nasprotni strani, po kotu je streljal Arghus, a je na gol črti žogo izbil Krefl in ostalo je pri 0:0. Velenjčani so imeli v prvem polčasu malce več od igre, nevarni so bili tudi štiri minute pred koncem, ko je kotu z glavo streljal Knezović, a se je z obrambo vnovič izkazal danes zanesljivi Handanović. Zadnja prvega polčasa je pripadla domačim, z 20 metrov je nevarno meril Vršič, a se tudi Rozman ni pustil premagati.

Uvod prvega polčasa ni prinesel najboljše nogometne predstave, znova pa so bili prvi nevarni gostje. V 56. minuti je po hitrem napadu Firer z volej udarcem za las streljal preko domačih vrat. Mariborčani so po uri igre poizkušali z udarcem Filipovića, a je slednji streljal premlačno. Zato pa je bil v 61. minuti nevarnejši poskus Jahića, ki je nevarno sprožil s prostega strela z leve strani igrišča, meril v bližnji kot, a je Handanović žogo znova odbil v kot. Tri minute zatem obetavna akcija vijoličastih, Ibraimi je skušal žogo z diagonalnim lob udarcem spraviti preko Rozmana, a to storil preslabo. Ibraimi je znova poskušal v 68. minuti, znova z diagonalnim strelom, a tokrat v desni kot gostujočih vrat, a je Rozman strel odbil. Velenjski čuvaj mreže pa je bil brez moči v 71. minuti, ko je Rudar izgubil žogo po kotu, Vršič je žogo hitro popeljal preko sredini, zaposlil Vilerja, ta pa je z rutiniranim strelom po tleh s 14 metrov spravil v mrežo. Da Ibraimi danes ni bil pri strelu, dokazuje tudi priložnost s 75. minute, ko je z bližine z levico meril mimo leve vratnice in stresel le zunanji del mreže. V 80. minuti priložnost za povišanje vodstva, Mendy se je po predložku Ibraimija znašel sam pred Rozmanom, bil morda tudi v prepovedanem položaju, a zadel zgolj gostujočega čuvaja. Tri minute kasneje vnovič Ibraimi, tokrat s strelom po tleh, a je žoga po 20 metrih potovanja igrišče zapustila ob levi vratnici. Slednji je meril tudi v 85. minuti , a iztržil le kot, po katerem pa nevarnosti za gostujoča vrata ni bilo.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Igrišče na ŽAK-u zaščitili s ponjavo

V zadnjih dneh je v slovenski nogometni javnosti precej govora o tekmi med Bravom in Kopro…