Uvodna tekmovalna preizkušnja poletnih priprav je tudi za Mariborčani. Vijoličasti so ob otvoritvi novega igrišča gostovali na Rogli in se pomerili s kombiniranim moštvom Dravinje in Zreč, ki so jo premagali s 4:2.


Mariborski strateg Ante Šimundža je sicer pogrešal vse tri prve napadalce, Marcosa Tavaresa, Jeana Philippa Mendyja in Nusmirja Fajića, ki so lažje poškodovani, ter Aleša Mertlja, ki se je pripravam priključil šele v četrtek. Mariborčani so z zadetkoma Roka Sirka v 17. minuti vodili že z 2:0, a se je nasprotnik vrnil z zadetkoma Gorana Alenca in Žige Čakša, a so vijoličasti do odhoda na odmor zadeli še dvakrat, v 38. minuti je zadel Ranko Moravac, končni izid srečanja pa je v izdihljajih prvega polčasa postavil Dare Vršič.

TEAM ROGLA 2:4 MARIBOR
Alenc (24′), Čakš (26′); Sirk (15′, 17′), Moravac (38′), Vršič (45′)

Maribor – prvi polčas: Handanović, Stojanović, Rajčević, Arghus, Mejač, Vršič, Vujčić, Filipović, Črnic, Moravac, Sirk. Drugi polčas: Cotman, Milec, Živko, Šuler, Trajkovski, Hotić, Dervišević, Cvijanović, Viler, Bohar, Zahović. Trener: Ante Šimundža.
Team Rogla: Vrečko, Černec, Čakš, Klokočovnik, Č. Čander, Kotnik, Prisovnik, Vezjak, Alenc, Naglič, U. Čander. Igrali so še: D. Videčnik, Ribič, Bašič, Jelenko, Kralj, B. Videčnik, Brdnik, Celcer, Janžič, Klobasa, Pišotek, Boček. Trener: Simon Sešlar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…