Mariborčane jutri zvečer čaka obračun drugega kroga skupinskega dela Lige prvakov. Vijoličasti se bodo v Gelsenkirchnu pomerili s Schalkejem, ki je podobno kot Maribor, v prvem krogu, na gostovanju pri londonskem Chelseaju, osvojil točko. Vijoličasta zasedba je z mariborskega letališča dopoldne že poletela proti Nemčiji, kjer bo jutri tudi 1300 najzvestejših privržencev.


Ante Šimundža, ki je včeraj praznoval 43. rojstni dan, je na pot vzel kar 25 nogometašev, med njimi je tudi Welle Ndiaye, ki se je poškodoval na sobotnem obračunu z Radomljani, za nastop pa je še vedno vprašljiv tudi Petar Stojanović, oba bosta pred jutrišnjo tekmo še prestajala terapije. Ob omenjenem dvojcu bo lahko Šimundža računal še na Jasmina Handanovića, Aljaža Cotmana, Matka Obradovića, Aleksandra Rajčevića, Marka Šulerja, Arghusa, Žiga Živka, Mitjo Vilerja, Aleša Mejača, Dejana Trajkovskega, Željka Filipovića, Amirja Derviševića, Aleša Mertelja, Dina Hotića, Sintayeha Sallalicha, Damjana Boharja, Agima Ibraimija, Dareta Vršiča, Marcosa Tavaresa, Jean Philippa Mendyja, Luko Zahovića, Davida Bitona in Nusmirja Fajića.

Mariborčani bodo uradni trening na Auf Schalke Areni opravili danes ob 20. uri, na dan tekme pa bo na sporedu še krajša dopoldanska vadba. Pravico bodo delili španski sodniki, naloge glavnega bo opravljal Carlos Velasco Carballo, ki je Schalkeju že sodil v sezoni 2010/11, ko so kraljevo modri doma izgubili z Manchester Unitedom, v minulem letu pa se je pobližje spoznal tudi z Ljudskim vrtom, saj je bil glavni sodnik v obračunu Slovenije in Norveške.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Igrišče na ŽAK-u zaščitili s ponjavo

V zadnjih dneh je v slovenski nogometni javnosti precej govora o tekmi med Bravom in Kopro…