V Novi Gorici bo tokrat gostoval Maribor, ki je na skrajnem zahodu Slovenije nazadnje izgubil sredi avgusta leta 2016. Ali lahko Primorci presenetijo vijoličaste, ki so vse bližje osvojitvi novega državnega naslova?


Na četrtkovi tekmi v Kranju so Goričani vse do konca lovili ugoden izid in ga z izenačujočim zadetkom Jake Kolenca globoko v sodnikovem dodatku tudi ujeli. S štirimi točkami v zadnjih dveh krogih Primorci dihajo nekoliko lažje v boju za obstanek, saj Krčani na 10. mestu sedaj zaostajajo že za velikih deset točk in šest tekem pred koncem letošnje sezone se zdi, da je potnik v drugoligaško konkurenco že znan. Vrtnicam ostane še boj za osvojitev sedmega oziroma osmega mesta, ki ga z dvema točkama prednosti zasedata Rudar in Triglav in ki prinaša izognitev dodatnih kvalifikacij za obstanek. Najnevarnejši mož v taboru štirikratnih državnih prvakov je v drugem delu sezone prav gotovo Etien Velikonja, ki se je vrnil v domačo gnezdo in se je v spomladanskem delu že šestkrat vpisal med strelce, zbral pa je tudi dve asistenci. Tridesetletnik je v svoji karieri igral tudi za Maribor in v dresu vijoličastih na 48 prvoligaških tekmah zbral 20 zadetkov. Gorica je v ligi proti Mariboru brez zmage že deset zaporednih tekem, v tem obdobju pa je osvojila vsega eno točko.

Mariborčani v Novo Gorico prihajajo kot moštvo, ki ne pozna poraza že 16 tekem zapored. Vijoličasti so v ligi nazadnje izgubili 27. oktobra, ko je v Ljudskem vrtu bila uspešna Olimpija in so na dobri poti, da še 15. osvojijo naslov prvaka. V letošnji sezoni so na vseh treh medsebojnih tekmah proti Gorici zmagali, njihova serija zmag nad Primorci pa traja že sedem tekem. “Naredili bomo vse, da bo še naprej tako. Se pa zavedamo, da nas čaka zahtevna naloga. Vmes so se znašli v krizi, zdaj pa je opazno, da so se Goričani v zadnjem obdobju dvignili v igri. Potrebujejo točke v boju za obstanek, a jih tudi mi. Gremo po tri točke, da se še približamo osvojitvi naslova. Imeli smo slabši dan proti Aluminiju, toda tudi v takšnih trenutkih ne izgubljamo. Kot se je izkazalo v prejšnjem krogu, je vsaka točka pomembna. Zbiramo točke, povečujemo prednost in gremo naprej popolnoma usmerjeni v dvoboj z Gorico. Vemo, kaj nam prinaša,” pred dvobojem razmišlja mariborski vezist Dino Hotić, ki se je v dosedanjem delu prvenstva osemkrat vpisal med strelce. Darko Milanič tokrat zaradi kartonov ne bo mogel računati na Aleksa Pihlerja in Jasmina Mešanovića, se pa po suspenzu vrača Dare Vršič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…