Ludski vrt bo danes prvič gostil petnajstkratne državne prvake, nogometaše Maribora, ki jih tokrat čaka dvoboj proti kranjskemu Triglavu. Tekma, na kateri se pričakuje blizu deset tisoč gledalcev, se bo pričela ob 17.30 uri.


S preobratom v zaključku drugega polčasa na sredini tekmi v Celju so Mariborčani že 15. v zgodovini postali slovenski državni prvaki. Vodstvo kluba je tako že tri kroge pred koncem odkljukalo enega od ciljev, ki si ga je zadalo pred začetkom letošnje sezone, sedaj ostaja samo še finale pokala 30. maja v Celju. A do takrat bodo vijoličasti morali odigrati še zadnje tri kroge državnega prvenstva, prvi pa je na spisku kranjski Triglav, ki še vedno bije trd boj za obstanek oziroma za izognitev dodatnim kvalifikacijam. Gorenjci so v zadnjem obdobju dobra stranka za Mariborčane, ki so v letošnji sezoni dobili vse tri medsebojne tekme. “Naslednja tekma proti Triglavu je specifična, zaradi krajšega časa za priprave po čustvenem trenutku v sredo. Do konca sezone pa je cilj, da ostanemo zdravi in pripravljeni na finale pokala. Borijo se za obstanek, imajo zelo dobro pomlad, lepo izhodišče in pričakujem tekmo, v kateri bo nasprotnik zbran, zelo motiviran. Ni razloga, da bi mi bili drugačni. Priložnost bodo dobili nekateri z nekoliko manj ritma, vendar so vsi zasluženo v našem kadru in motiv pri nikomur ne sme biti vprašljiv,” je pred dvobojem dejal Milanič, ki načrtuje določeno osvežitev prve enajsterice. Eden izmed glavnih adutov bi tokrat znal biti kapetan moštva Marcos Tavares, ki v zadnjem obdobju v igro praviloma vstopa s klopi in ki lovi svoj deseti prvenstveni zadetek v letošnji sezoni. Rekorder po številu zadetkov v PLTS bi se ob uspehu proti Triglavu že 150. vpisal med strelce na slovenskih prvoligaških zelenicah, na zadnji medsebojni tekmi Maribora in Triglava v Ljudskem vrtu se je Brazilec ob zmagi 4:1 med strelce vpisal dvakrat.  

Triglavani so po odličnem začetku spomladanskega dela sezone v zadnjem obdobju nekoliko popustili, a so v sredo strnili svoje vrste in s 3:1 premagali Krško ter Krčanom bržkone zabili usodni žebelj v krsto. Kranjčani imajo tri kroge pred koncem dokaj udobnih pet točk prednosti pred zasledovalci iz Nove Gorice, a realno imajo od Goričanov tudi precej težji razpored do konca. Začenjajo ga v Ljudskem vrtu, v sredo nadaljujejo doma proti Domžalam in nato v zadnjem krogu še na gostovanju v Velenju. Ali so Kranjčani sposobni pokvariti slavje Mariborčanov? “Maribor si je že zagotovil naslov prvaka, a to ne igra nobene vloge. Mi si novih točk in zmag želimo vsaj tako kot oni, zato bomo zaigrali svojo igro. Nadejamo se vsaj točki, če pa se bo pokazala možnost za zmago, pa jo bomo znali izkoristiti,” je za spletno stran Triglava pred dvobojem dejal Gašper Udovič. Kranjčani so izgubili zadnjih pet prvenstvenih dvobojev proti Mariboru, na zadnjih devetih pa so osvojili samo točko. Zadnja zmaga orlov nad vijoličastimi sega v leto 2013, ko so Kranjčani vse tri točke odnesli prav iz Ljudskega vrta. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…