Mariborčani so dobili še drugo od treh pripravljalnih tekem. Potem ko so morali v četrtek priznati premoč azerbajdžanske Qabale, ki je vijoličaste porazila z izidom 1:0, so danes, pravtako v Bakovcih, napolnili mrežo madžarskega Dunaujvarosa, ki se je v letos vrnil med prvoligaše. Za zmago z izidom 5:0 sta v prvem polčasu zadela Mendy in Dervišević, zmago pa so v drugem polčasu potrdili


Mariborčani so izkoristili že prvo priložnost, potem ko je Tavares v 6. minuti na polovici Dunaujvarosa  prestregel slabo podajo in hitro zaposlil Mendyja, ki je krenil proti vratom in s strelom z leve strani kazenskega prostora zadel za vodstvo vijoličastih. Francoski napadalec se je v novi priložnosti znašel tri minute kasneje, ko je na desni strani kazenskega prostora izigral enega od gostujočih branilcev, a streljal mimo gola. V 26. minuti se je v kazenskem prostoru poigraval Šuler, izgubil žogo, strel z roba kazenskega prostora, streljal je Pasqua, pa je Handanović uspel odbiti. Dve minuti zatem so Madžari zapretili še drugič, po podaji z desne strani igrišča je streljal Urbin, a z 10 metrov meril preko vrat. Pred odhodom na odmor so vijoličasti zadeli še drugič, v glavni vlogi pa sta se znašla Tavares in Dervišević, ki je s podajo v prostor zaposlil kapetana, ta je krenil po desni strani igrišča in prodrl v kazenski prostor gostujočega moštva, nato pa na robu kazenskega prostora zaposlil prav Derviševića, ki je po močnem strelu z desnico zaključil v spodnji desni kot madžarskih vrat.

V drugem polčasu je prvi zapretil Bohar, a so madžarski branilci v 55. minuti uspeli blokirati poizkus hitrega Prekmurca, zato pa so bili nogometaši Dunaujvarosa brez moči dve minuti kasneje. Mendy je z desne strani kazenskega prostora poslal visok predložek, ob prvi vratnici pa je bil najvišji Fajić, ki je z glavo zadel za 3:0. V 60. minuti je Šimundža v igro poslal Cvijanovića, Mertlja, Hotića, Vršića, Zahovića, Arghusa, Živka in Vujčića, ki so se na igrišču priključili Fajiću in Vilerju, ki sta vstopila že pred pričetkom drugega polčasa. Drugi polčas po številnih menjavah ni prinesel najboljšega nadaljevanja, v 73. minuti je imel Arhgus priložnost za povišanje vodstva, a po kotu Cvijanovića in podaljšani žogi Zahovića na drugi vratnici, kljub temu, da je bil povsem osamljen, ni reagiral najbolj spretno in žoga je ob levi vratnici zgrešila cilj. Mariborčani so se razigrali v zaključku tekme, ko sta v razmiku minute in pol padla dva zadetka, za 4:0 je po kombinaciji Hotića in Zahović zadel Cvijanović, ki je izkoristil višek prostora na desni polovici kazenskega prostora in po diagonalnem strelu s pomočjo desne vratnice zatresel mrežo Dunaujvarosa. Madžari so komajda krenili s sredine igrišča in že je bilo 5:0. Vršič je z dolgo podajo zaposlil Fajića, ki je pobegnil svojim čuvajem ter z lepim strelom s 15 metrov zaključil v levi kot vrat. V 80. minuti je s strelom z razdalje poizkusil še Cvijanović, a je žoga zletela tik nad prečnikom. Madžari so imeli v 86. minuti eno redkih priložnosti, a je prosti strel Petnehazija, ki je meril z 18 metrov, Handanović odbil preko vrat, zadnja priložnost pa je pripadla Cvijanoviću, ki se je po dolgi podaji Hotića znašel sam pred vratarjem, a meril točno v njegovo naročje in ostalo je pri izidu 5:0.

Mariborčani bodo naslednjo pripravljalno srečanje odigrali v sredo, ko v Ljudski vrt prihaja romunski Petrolul, za katerega igra tudi Adrian Mutu.

MARIBOR 5:0 DUNAUJVAROS
Mendy (6′), Dervišević (41′), Fajić (57′, 78′), Cvijanović (77′)

Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Mejač, Dervišević, Filipović, Bohar, Črnic, Tavares, Mendy. Igrali so še: Fajić, Viler, Cvijanović, Mertelj, Hotić, Vršić, Zahović, Arghus, Živko, Vujčić.  Trener: Ante Šimundža.
Dunaujvaros: Milinte, Balazs, Farkas, Gavrić, Csehi, Petnehazi, Muscat, Jakab, Urbin, Thiago, Pasqua. Igrali so še: Nagy, Hajdok, Kocsis, Sarkozi, Galambos, Boor, Ato, Godslove, Toth, Lazar. Trener: Dobos Barna.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…