Sobota prinaša dva zanimiva prvoligaška obračuna. Že popoldne se bosta na zelenici Arene Petrol udarila Celje in Olimpija, zvečer, ob 20. uri, pa sledi še spopad vodilnih Domžalčanov in državnih prvakov Mariborčanov, ki bodo zaigrali prvič po preboju v skupinski del Lige prvakov.


Celjani in Ljubljančani v primerjavi z minulo sezono, letos igrajo kot prerojeni. Obe ekipi se nahajata v zgornjem domu prvenstva, kjer so si vodilna moštva po šestih krogih nabrala že zajetno prednost, ki pa se sicer lahko dokaj hitro stopi. Ekipi mladih strategov sta nanizali serijo lepih izzidov, grofje so slavili že štirikrat zapored, če dodamo še pokalno zmago, že petkrat, medtem ko zmaji v letošnji sezoni sploh še ne poznajo poraza. Kljub temu, da ima gostujoči strateg Karapetrović kar nekaj težav s poškodbami nekaterih igralcev, slednji poudarja, da Ljubljančana zanima zgolj zmaga: “Ne glede na moč nasprotnika in trenutno zdravstveno stanje v moštvu nas zanima samo zmaga. Spoštujemo moštvo Celja, ki je odlično krenilo v novo sezono, a imajo tudi oni svoje slabosti. Moramo ostati zbrani, mirni in igrati svojo igro. Ne smemo se zaleteti na samem začetku, kasneje pa pričakujem, da bomo znali izkoristiti priložnosti, ki se nam bodo ponudile.” Nič kaj precej drugačnega mnenja pred tekmo ni niti Simon Rožman, z 31 leti najmlajši strateg v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki že od prve minute napoveduje ofenzivo proti gostujočim vratom: “Naš cilj je kljub kakovostnemu nasprotniku jasen – želimo si nadaljevati s serijo zmag. Od prve minute bomo krenili odločno, agresivno in si tako s hitrim zadetkom čim prej skušali zagotoviti lažje izhodišče za končen uspeh. Verjamem, da nam lahko ob dobri podpori s tribun ponovno uspe priti do novih treh točk.”

Foto: Damir Mrkonjić
Celjani in Ljubljančani v novi sezoni pridno zbirajo točke. (Foto: Damir Mrkonjić)

Dobro uro po koncu obračuna v Celju, bodo na zelenico domžalskega Športnega parka stopili še Domžalčani in Mariborčani. Spopad, ki je bil označen za obračun tokratnega kroga, bo na tribunah spremljalo lepo število ljudi, saj so v taboru vijoličastih vsem lastnikom zagotovili brezplačen prevoz in ogled tekme, obisk udeleženca Lige prvakov pa bi lahko vsaj nekoliko prebudil tudi anemične meščane Domžal, ki sicer bolj redko zaidejo na nogometna prizorišča. Luka Elsner je tik pred zdajci ostal brez Saše Aleksandra Živca, ki je okrepil poljski Piast, kar bi se lahko poznalo tudi v igri vodilnega moštva, ki se je v napadu v precejšnji meri zanašalo tudi na sposobnosti mladega Primorca. Domači strateg Elsner je prepričan, da se scenarij iz prejšnjih let tokrat ne bo ponovil: “Prepričan sem, da ne bomo ponovili domžalske zgodbe zadnjih let, ko smo čutili, da lahko naredimo nekaj odmevnega, pa smo na koncu ostali praznih rok. Tudi znotraj ekipe je čutiti veliko želje po uspehu in tekma z Mariborom je nov izziv na poti do našega cilja. Zagotovo je ta izziv še večji, ker se je nasprotnik uvrstil v Ligo prvakov, a gre v prvi vrsti za imenitno priložnost, da sami sebi dokažemo, česa smo sposobni.” Če Domžalčani že z nestrpnostjo čakajo na obračun z Mariborčani, pa bo moral Ante Šimundža, trener vijoličasti, svoje varovance po slavju in veselju, ki je sledilo uvrstitvi v Ligo prvakov, preusmeriti v domače obveznosti: “Verjamem, da zmore ekipa znova preusmeriti misli na domače prizorišče. Vsi se zavedajo, kakšne so njihove obveznosti. Storili bomo vse, da bi bila podoba ekipe takšna, kot mora biti. Videno na treningih je spodbuden pokazatelj. Domžalčani so nanizali dobre rezultate, ki so jim okrepili samozavest. Šest zmag brez prejetega gola je velik dosežek, toda vse to naših namenov ne spreminja. Nasprotnika spoštujemo, a nas zanima pozitiven rezultat. Tako je vedno in povsod.”

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Obračun z Mariborčani pa bo poseben tudi za Nejca Vidmarja, čuvaja domžalske mreže. Ljubljančan se je s 630 minutami nepremaganosti že prebil na četrto mesto ligaških dosežkov, če pa bo želel izboljšati ligaški rekord v lasti Boška Boškovića, ki je v dresu Mure v sezoni 1994/95 vrata zaklenil za 692 minut, pa bo moral v obračunu z vijoličastimi svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno še 62 minut. Motivacije mu, glede na to, da je goreč privrženec Olimpije, zagotovo ne bo zmanjkalo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…